Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

De Buitenpsychologen

De Buitenpsychologen

Bedrijfsnaam De Buitenpsychologen
KvK Nummer 57566747 (De Buitenpsychologen is een nieuw initiatief van Praktijk Westgeest en Praktijk Hemera)
Website www.debuitenpsychologen.nl
Beschrijving onderneming De Buitenpsychologen combineren therapie met wandelen en de natuur: wandeltherapie! Wij nemen onze clienten mee naar buiten EN trainen onze collega's. We creeeren zo een platform waar wandeltherapeuten zichtbaar zijn en clienten weten waar ze wandeltherapie kunnen volgen.
Naam innovatie De Buitenpsychologen
Beschrijving innovatie Wandeltherapie is uniek! Er zijn niet veel psychologen of therapeuten of zorgverleners die hun clienten mee naar buiten nemen. Wandelcoaches zijn er genoeg, maar in GGZ land kun je als client (tot voor kort) nog niet met je therapeut naar buiten. Nu dus wel! Onze eerste twee trainingen zijn reeds gestart voor onze collegae en men is reuze enthousiast!
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Voor de GGZ sector betekent dit "practice what we preach". Maw: therapeuten praten vaak over meer bewegen, wandelen en naar buiten tegen vb depressie en angsten. Ondertussen zit onze sector binnen in een kamertje. Het is een win-win situatie: de client knapt op van therapie, bewegen en de (bewezen!) positieve effecten van de natuur en de therapeut wordt een betere versie van zichzelf door ook af en toe letterlijk en figuurlijk uit zijn/haar kamer te stappen voor een ander perspectief. Wij verwachten dat clienten sneller herstel laten zien en daardoor ook een kosten reductie binnen de GGZ.
Bijdrage aan een betere wereld Clienten kunnen een gezondere en actievere levensstijl samen met hun therapeut of zorgverlener inzetten. Dit draagt bij aan een gezondere wereld waarbij de client ervaart dat je stappen naar herstel samen kunt nemen. De Buitenpsychologen lopen letterlijk en figuurlijk met je mee.
Clienten zijn razend enthousiast en blij dat er nu deze vorm van therapie bestaat! Collegae ook.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Zoals gezegd is wandelcoaching al lang bekend, wandeltherapie daarentegen niet! Wij hebben een 3 daagse training opgezet en al draaiend voor onze collegae in de GGZ. Het is een praktische en theoretische en inspirerende training. Binnen de GGZ is deze vorm van therapie nieuw en zowel origineel voor de client als voor de zorgverlener. Wij willen de GGZ groener en actiever maken.
Wij hebben contacten gelegd met internationale wandeltherapeuten & met onderzoekers over bewegen en groen. En zo ons unieke programma kunnen maken.
Ik voeg ons programma voor collegae als bestand toe.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact