Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

DENSsolutions

Climate in situ gas & heating

Climate in situ gas & heating

Bedrijfsnaam DENSsolutions
KvK Nummer 55763820
Website www.denssolutions.com
Beschrijving onderneming DENSsolutions ondersteunt wetenschappers en ingenieurs op het gebied van nanowetenschap & nanotechnologie. DENSsolutions ontwikkelt en verkoopt geavanceerde onderzoeks apparatuur voor in situ elektronen microscopie. Met gebruik van micro-chip technologie brengen wij een elektronen microscoop tot leven door het introduceren van verschillende stimuli op het monster. Dit allemaal met behoud van de resolutie van de microscoop.
Naam innovatie Climate in situ gas & heating
Beschrijving innovatie Climate is een innovatief onderzoeks platform wat wetenschappers in staat stelt om materialen op de atoomschaal te bestuderen onder hoge druk en op hoge temperatuur. DENSsolutions heeft het Climate product ontwikkelt als 'add-on' op de elektronen microscoop. En specifiek, de transmissie elektronen microscoop (TEM). De TEM is in staat om op hoge resolutie materialen weer te geven, maar enkel onder hoog vacuum. Het Climate product maakt gebruik van innovatieve micro-chip technologie en transformeert een standaard TEM naar een multifunctioneel onderzoeks laboratorium waar monsters niet alleen met hoge resolutie kunnen worden bestudeerd maar ook onder hoge druk en hoge temperaturen. Met dit systeem kunnen academici en industriële bedrijven nieuwe materialen en processen ontwerpen.
Website innovatie http://denssolutions.com/products/climat...
Noodzaak en belang van deze innovatie Het Climate systeem wordt inmiddels verkocht aan onderzoekers in de velden Materiaal kunde, Catalyse & micro-electronica. Onderzoekers binnen deze velden zijn naarstig opzoek naar antwoorden om maatschappelijke problemen aan te pakken zoals vervuiling, energie opslag en data transport. Om dit soort vraagstukken aan te pakken wordt veelvuldig naar nanotechnologie gekeken om de basis blokken van de natuur te begrijpen. De combinatie van een TEM met het Climate platform stelt onderzoekers in staat om materialen en chemische processen tot op de kleinste schaal te bestuderen, te controleren en te optimaliseren. Dit allen met het doel om bijvoorbeeld efficiëntere katalytische materialen te ontwerpen, betere batterijen en snellere transistoren.
Bijdrage aan een betere wereld Meer en meer wordt onze planeet onder druk gezet door vervuiling. In het verdrag van Parijs in 2015 zijn alle wereldleiders bij elkaar gekomen om zich te committeren aan een schonere toekomst. Het resultaat is striktere regelgeving en een hoge verwachting van de wetenschap om efficiëntere materialen en chemische processen te ontwerpen. Het Climate platform ondersteunt dit door de wetenschap het gereedschap te geven om op de kleinste schaal processen en materialen te begrijpen onder 'operating conditions'.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In situ TEM is een zeer snel groeiend onderzoeksveld met vele publicaties en een hoge aandacht op conferenties. Dit type onderzoek is sinds 2012 sterk gegroeid. Met de introductie van Climate (gas & heating) in 2015 is het tot dan toe meest geavanceerde in situ TEM systeem gelanceerd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact