Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Coolfinity Commercial BV

IceVolt 500

Coolfinity Koelkast

Bedrijfsnaam Coolfinity Commercial BV
KvK Nummer 67717527
Website www.coolfinity.com
Beschrijving onderneming Coolfinity ontwikkelt en vermarkt koelkasten die slechts 6 uur stroom per dag nodig hebben om 24 uur per dag te koelen. Ideaal voor het koud houden van voeding en medicatie (oa vaccins) in de meer dan 70 tropische landen in de wereld waar stroomuitval bij het dagelijkse leven hoort.
Doordat we met een fysische batterij (zonder zware metalen) energie opslaan, hebben we de beschikbaarheid van koeling losgekoppeld van de beschikbaarheid van stroom. Hiermee wordt het mogelijk om koeling te leveren, direct aangedreven door hernieuwbare energie, zoals zonne- en windenergie.
Naam innovatie IceVolt 500
Beschrijving innovatie Koelkast voor voeding, dranken en medicatie die kan blijven koelen ondanks lange en frequente stoomuitval. Deze grote koelkast (500 liter inhoud) heeft een gepatenteerde koude-buffer waardoor de beschikbaarheid van elektriciteit is ontkoppeld van de levering van koeling. De koelkast heeft dagelijks maar 6 uur stroom nodig om 24 uur koeling te garanderen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Koeling is een basisbehoefte. Frequente stroomuitval belemmert betrouwbare koeling in meer dan 70 landen in de tropische zone. In 2014 zijn er wereldwijd 137 miljoen vaccins weggegooid door slechte koeling (bron: Unicef). Door onze innovatie wordt het mogelijk om medicatie zoals vaccins, medicatie en rode bloedcellen betrouwbaar te koelen en vele levens te redden. In Kenia wordt 20% - 50% van het voedsel weggegooid na de oogst door slechte koeling (bron: Universiteit van Nottingham). Onze innovatie zal dit aanzienlijk reduceren.
Bijdrage aan een betere wereld Onze koelkast is energiezuinig (66% lager in CO2-uitstoot dan een standaard (niet altijd werkende) koelkast. Daarnaast zijn er milieuvriendelijke koelgassen gebruikt. Verder gaan wij verspilling van voedsel en medicatie tegen door betrouwbare koeling te bieden.
Daarnaast zijn we in staat om energie op te slaan met een fysische batterij, die in tegenstelling tot een accu geen zware metalen bevat.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn geen vergelijkbare concurrenten in de markt op dit moment. IceVolt 500 is de enige koelkast:
- die kan blijven inkoelen gedurende stroom uitval en snel de temperatuur naar beneden brengen om bv bacterie groei tegen te gaan
- die 48 uur zonder stroom een temperatuur van onder de 6 °C kan garanderen onder zware tropische omstandigheden (continue 41°C hoge luchtvochtigheid)
- waarvan de inhoud niet bevriest, zodat voedsel en drank behouden blijven en ook medicijnen hun potentie niet verliezen.
De technologie is beschermd met 2 patenten.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact