Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

ConstruSteel ERP Software

Logistics Control app

Bedrijfsnaam ConstruSteel ERP Software
KvK Nummer 09174413
Website www.construsteel.com
Beschrijving onderneming Ontwikkelaar, producent en dienstverlener van innovatieve software voor zowel het MKB als voor grotere ondernemingen. Gespecialiseerd in staalbouw- en constructiebedrijven.
Naam innovatie Logistics Control app
Beschrijving innovatie ConstruSteel heeft de “Logistics Control app” ontwikkeld om wereldwijd een geavanceerde oplossing te kunnen bieden voor de specifieke logistieke werkzaamheden binnen de staalbouwbranche. Bedrijven werken hierdoor efficiënter en verspilling op gebied van laden en logistiek wordt voorkomen. Deze unieke applicatie kan snel en accuraat zowel inkomende als uitgaande goederen op detailniveau verwerken. Het complete logistieke proces wordt simpel en snel afgehandeld middels de app, zodat realtime informatie voorhanden is voor alle medewerkers binnen de organisatie. Dit kan op alle plekken waar vrachten worden geleverd en geladen, waarbij er ook een oplossing is voor eventuele offline gebieden dankzij een synchronisatie. Dankzij de integratie met ERP-software kan deze applicatie optimaal bijdragen aan het verhogen van efficiency en kwaliteit.

De gebruiker kan via de applicatie leveringen (inkomend & uitgaand) afhandelen. Ook is het mogelijk om backorders en vrachtlijsten te bekijken. Naast algemene informatie zijn ook details van een bestelling te zien zoals profielnaam/artikelcode, lengte, gewicht en opdrachtnummer.

Aanvullende mogelijkheden: een locatie toekennen bij levering, keuze maken voor deel-levering of gehele levering, Invoeren van heatnummer (traceability), zoeken binnen bestellingen en vrachten.
Website innovatie http://www.construsteel.com/nederlands/p...
Noodzaak en belang van deze innovatie De bouwbranche is een zeer concurrerende markt waarin beton- en staalbouw een belangrijke rol spelen. Staalconstructies worden steeds vaker circulair gebouwd, dit wil zeggen dat de constructie na demontage te hergebruiken is. Staal is 100% recyclebaar en past bij een circulaire economie: het slimmer omgaan met grondstoffen. Beton daarentegen levert bij het slopen enorm veel puin en afval op. De concurrentiepositie van staalbouw wordt wereldwijd versterkt door een hogere efficiency te bereiken.

De impact is enorm: transport heeft een aanzienlijk aandeel in de (faal)kosten van een bouwproject. ConstruSteel heeft de noodzaak van een oplossing voor dit probleem ingezien en deze, in belang van staalbouw wereldwijd, ontwikkeld. Deze oplossing gaat specifiek in op een van de belangrijkste onderdelen in het proces, waarbij een grote winst in efficiency en kwaliteitsverbetering kan worden behaald. Incomplete vrachten en naleveringen door fouten of gebrek aan informatie is met deze app verleden tijd. Dit resulteert in minder faal- en reiskosten, dus minder CO2-uitstoot. Collega’s vragen of vrachten zijn geleverd is niet langer noodzakelijk, men heeft altijd inzicht in de actuele status. Hierdoor wordt efficiënter gewerkt en wordt het papierverbruik dankzij de digitale afhandeling aanzienlijk gereduceerd.
Bijdrage aan een betere wereld • Voorkomen van faalkosten
• Voorkomen van verspilling
• Voorkomen van het verzenden van incomplete vrachten
• Onnodige naleveringen die voorkomen kunnen worden (met name voor internationale projecten is de impact van het naleveren van ook slechts één ontbrekend constructiedeel enorm door stagnatie op de bouwplaats - met bijbehorende boeteclausules)
• Minder CO2-uitstoot door slim te laden
• Minder verspilde werkuren door realtime data
• Papierloos laden en lossen van vrachten
• Duurzaamheid
• Circulaire Economie
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Binnen de staalbouwbranche was er wereldwijd nog geen geavanceerde applicatie ontwikkelt die snel en accuraat de inkomende en uitgaande goederen op detailniveau kan verwerken. Dankzij deze unieke afhandeling is realtime informatie voorhanden voor alle medewerkers binnen de organisatie. Incomplete vrachten en naleveringen door fouten of gebrek aan informatie is met deze app verleden tijd. Dit resulteert in minder faal- en reiskosten, dus minder CO2-uitstoot. Ook wordt het papierverbruik dankzij de digitale afhandeling aanzienlijk gereduceerd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact