Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

CommonEasy

CommonEasy

Dashboard CommonEasy

Bedrijfsnaam CommonEasy
KvK Nummer 61749974
Website www.commoneasy.nl
Beschrijving onderneming CommonEasy is een slimme tool om samen met je netwerk een backup te vormen. Weer terug naar de kern, maar met het gemak van de online wereld. Hier spaar je samen om elkaar te kunnen helpen. En als er niks gebeurt? Dan blijft het geld gewoon van jou! Op CommonEasy is zekerheid sociaal, slim en flexibel. Zodat het altijd in jouw voordeel werkt!
Naam innovatie CommonEasy
Beschrijving innovatie CommonEasy maakt solidariteit weer voelbaar en betaalbaar. We hebben een platform ontwikkeld waarmee je met je netwerk risico’s kunt delen, bijvoorbeeld verlies aan inkomen door arbeidsongeschiktheid. Op ons platform maak je een profiel aan, kun je aan je netwerk bouwen door mensen uit te nodigen en uitgenodigd te worden en stel je een backup in. De backup kan voor alles zijn wat mensen willen delen, maar nu ligt onze focus op arbeidsongeschiktheid voor zzp-ers / ondernemers. Vervolgens spaar je iedere maand een bedrag en als er iemand ziek wordt en een beroep doet op het netwerk, gaat het hele netwerk bijdragen. Niet alleen de directe vrienden maar ook de vrienden van de vrienden en hun vrienden. Hiermee delegeer je vertrouwen naar de mensen die je al vertrouwd en ontstaat er een hefboom omdat veel mensen met kleine beetjes gaan bijdragen. Je hoeft dus niet eerst een groot netwerk te hebben voordat je kunt beginnen. Dit is het onderscheidende van CommonEasy, er zijn meer initiatieven om risico’s te delen (en zo zijn verzekeraars ook ooit begonnen), maar wij maken het mogelijk om meteen te beginnen en dekking te realiseren met je netwerk.
Wij weten het zeker: De beste backup zijn je vrienden!
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Momenteel is het overgrote deel van de zzpers onverzekerd voor arbeidsongeschiktheid. Het wordt als te duur en onbetrouwbaar beschouwd bij de gevestigde orde. Wij maken het weer betaalbaar en leuk zodat er potentiële geldproblemen bij arbeidsongeschiktheid worden voorkomen.
En vergeet de impact niet van een innovatie die gebaseerd is op oerdegelijke waarden als vertrouwen en solidariteit, daar ga je graag mee in zee. We zien ook dat mensen ook vanuit vertrouwen handelen op het platform en dat maakt het een stuk leuker.
Bijdrage aan een betere wereld Wij maken de, hoognodige, kanteling van wantrouwen naar vertrouwen als uitgangspunt. Je kunt namelijk ook op basis van vertrouwen iets met elkaar aangaan. Dat scheelt een boel gedoe met regeltjes en juristen en de neiging tot je vraag/probleem te overdrijven, je vraagt het immers aan je netwerk. Wij spreken mensen die zich een stuk beter voelen nadat ze zich aangesloten hebben en zien dat de vraag aan het netwerk (ik ben ziek en heb nu een bedrag per maand nodig) zeer weloverwogen wordt gesteld en dat niet altijd het bedrag wordt gevraagd waar iemand recht op heeft, maar zelfs minder.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel We doen iets dat al heel oud is en gebruiken nieuwe technologische en communicatie mogelijkheden om dit goed, efficiënt en betrouwbaar te organiseren. We gaan uit van zwerm principes en de commons gedachte. Want we kunnen het ook zelf, samen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact