Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Climatools

Climatools

Climatools app op tablet

Bedrijfsnaam Climatools
KvK Nummer 70094721
Website https://climatools.nl
Beschrijving onderneming Koude- en klimaatinstallateurs die werken met koudemiddelen hebben te maken met een registratie en balansverplichting. Climatools helpt hen innovatief, makkelijker en zonder zorgen te voldoen aan de wetgeving. Daarmee is Climatools is dé online oplossing voor koude- en klimaatinstallateurs.
Naam innovatie Climatools
Beschrijving innovatie Installateurs die werken met koudemiddelen hebben zich te houden aan strenge Europese wetgeving. Een eis daarbij is dat er een nauwkeurige administratie wordt bijgehouden. Climatools helpt installateurs zich te conformeren aan deze wetgeving.

Een intuïtieve online tool maakt het registreren van de voorraad, het gebruik en emissies van koudemiddelen eenvoudig en inzichtelijk. Slimme velden en intelligente koppelingen zorgen voor snelle invoer en helpen fouten voorkomen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Climatools heeft voor de sector een grote impact. De wetgeving is streng en voor veel installateurs onoverzichtelijk. Daarnaast zijn installatiebedrijven en monteurs geen administrateurs. Climatools helpt op een laagdrempelige manier de administratie correct en conform de actuele wetgeving te voeren.

Binnen de sector is de behoefte aan efficiënte en gebruiksvriendelijke digitale oplossingen groot. Een gevolg van een steeds grotere administratieve druk en de (late) adaptatie van het digitaal stroomlijnen van workflows.

De overgang naar een gasloze maatschappij maakt de innovatie nog significanter. Want koelmiddelen worden ook gebruikt in warmtepompen, het alternatief voor de traditionele CV-installaties. Het gebruik van Climatools zal daarom toenemen. Meer milieubewustzijn en besparingen op kosten en tijd zullen uiteindelijk ook de consument ten goede komen.

Doordat de internationale ambitie en de wetgeving voor de gehele EU geldt zal de impact van de innovatie snel groter zijn dan het Nederlandse taalgebied.
Bijdrage aan een betere wereld De wereld veranderen doe je al met een glimlach. Monteurs die werken met Climatools doen hun werk met meer plezier. Zij voeren vervelende administratieve handelingen direct, nauwkeurig en snel uit. Wetende dat hun administratie klopt, gaan zij (en hun werkgevers) met een gerust gevoel en een glimlach naar huis.

Daarnaast is een actuele koudemiddel administratie niet voor niets verplicht. Doel van de wetgeving en administratie is het milieu te beschermen. Dit door de uitstoot van gefluoreerde broeikasgassen te beperken. Een registratie die op orde en actueel is draagt hieraan bij. Afwijkingen, problemen of emissies worden direct gedetecteerd.

Door pijnpunten te verminderen hoopt Climatools minder aandacht voor de gevolgen en meer aandacht voor de achterliggende motieven van de wetgeving te creëren. Een beter milieu en het stimuleren van de branche om tot meer milieuvriendelijke oplossingen te komen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Binnen de branche is Climatools het eerste platform dat specifiek is ontwikkeld voor de online administratie van koudemiddelen. De applicatie is en wordt verder doorontwikkeld met een ‘user-first’ benadering. In tegenstelling tot veel andere (administratieve) software staat de gebruiker centraal en volgen de processen op de achtergrond.

Bundeling van specialistische competenties op het gebied van UX (gebruikservaring) en branchespecifieke kennis maakt dat Climatools niet alleen aansluit op behoeften uit de markt, maar ook een intuïtieve en prettige toepassing is om mee te werken voor een breed palet aan gebruikerstypen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact