Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

CIRCA LABS BV

Circa, de slimme wekker die mensen helpt om beter te slapen

Circa wekkers

Bedrijfsnaam CIRCA LABS BV
KvK Nummer 69270724
Website www.getcirca.com
Beschrijving onderneming CIRCA LAbS ontwikkelt, produceert en verkoopt een wekker plus slaapsensor met bijbehorende slaapapplicaties.
Naam innovatie Circa, de slimme wekker die mensen helpt om beter te slapen
Beschrijving innovatie In de afgelopen eeuw is het dag/nacht ritme van de mens significant veranderd. Met de opkomst van de industriƫle revolutie kwamen er vaste werktijden en kwamen er mensen die op de deuren klopten zodat werknemers op tijd in de fabriek zouden verschijnen. Het duurde dan ook niet lang voordat de wekker gemeengoed werd. Door dat de wekker al zo lang bestaan is het voor veel mensen een normale manier van wakker worden geworden.
Maar eigenlijk is een wekker een onnatuurlijke manier van wekken. Je wordt wakker gemaakt op een vast tijdstip, ongeacht of je op dat moment diep of licht slaapt. Een beter alternatief zou zijn dat mensen naar hun lichaam kunnen luisteren en meer flexibiliteit zouden hebben in wanneer ze slapen en wakker worden. Maar helaas kan dat vanwege werk, school of andere verplichtingen niet altijd.
Circa probeert een balans te vinden tussen natuurlijk ontwaken en toch op tijd op je werk verschijnen. Doordat Circa met behulp van de sensor onder het matras weet in welk slaapstadium je je bevind maakt het je wakker op het juiste moment in je slaap. Ten opzichte van andere producten in de slaap technologie hebben we er heel bewust voor gekozen om een standalone apparaat te maken zodat je geen last hebt van de afleiding van de telefoon in de avond.
Website innovatie https://www.indiegogo.com/projects/circa...
Noodzaak en belang van deze innovatie We leven in een tijd waar mensen constant in verbinding staan. Tot laat in de avond ontvangen we berichten, e-mails en scrollen we door sociale media. We nemen vaak niet meer de tijd om af te bouwen voor dat we gaan slapen. Goede slaap is belangrijk voor een goede balans in het leven. De kwaliteit van je slaap heeft een directe link met hoe je je overdag voelt en functioneert.
Met Circa willen we een discussie voeren over de rol van technologie in ons leven. Fabrikanten integreren technologie steeds dieper in verschillende apparaten om ons heen. We zijn niet tegen het gebruik van technologie als middel voor verbetering maar zijn kritisch op de manier waarom technologie vaak wordt toegepast.
Een van de belangrijke uitdagingen voor ontwerpers in deze tijd is het vinden van een balans tussen de kansen die technologie biedt en de echte meerwaarde die het voor mensen creƫert.
Bijdrage aan een betere wereld Goed slapen is een vereiste voor gezond leven en goed in je schoenen staan. We slapen ongeveer 30% van onze tijd en die tijd is belangrijk voor onze geestelijke en lichamelijke gezondheid, tijd waarin de connecties in onze hersenen zich kunnen verstevigen. Als we een klein beetje kunnen helpen met de CIRCA om beter te slapen is dat een groot voordeel.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn wekkers op de markt. Er zijn slaaptrackers en smartphones apps op de markt. Maar een uitgekiende optimale en mooi ontworpen CIRCA hebben we nog niet gevonden. Veel mensen nemen hun smartphone mee naar bed, hetgeen uiteindelijk niet goed is voor de nachtrust. Met de CIRCA combineren we de positieve effecten van de slaapapplicaties (voor slapen gaan en wakker worden) en de goede wekker in een apparaat voor naast het bed.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact