Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Bynco

Bynco – De nieuwe manier van auto’s kopen

Bedrijfsnaam Bynco
KvK Nummer 67369502
Website https://bynco.com/nl
Beschrijving onderneming Het doel van Bynco is om de nieuwe standaard in auto’s kopen te worden. Het aanschaffen van een tweedehands auto moet weer eerlijk, eenvoudig en vooral weer leuk worden. Aan klantverwachtingen wordt helaas vaak niet voldaan door autobedrijven. Te vaak zijn er financiële verrassingen, vraagtekens bij de staat van de auto, zijn ze niet open wanneer jij wilt en is er slechte respons op vragen. Dit moet anders en kan vooral ook anders. Bynco is opgericht door te luisteren naar consumenten en met de ambitie hun problemen met betrekking tot het kopen van een tweedehandsauto op te lossen.
Naam innovatie Bynco – De nieuwe manier van auto’s kopen
Beschrijving innovatie Jaarlijks wisselen 1,7 miljoen occasions in Nederland van eigenaar. De zoektocht vindt vandaag de dag al voor 95% online plaats. Bynco maakt het mogelijk nu ook de laatste 5% volledig online te doen. Betalen via iDEAL, gratis thuisbezorgd en 14 dagen op proef! Bynco is de eerste Nederlandse speler die dus 100% online tweedehands auto’s verkoopt. Klanten zoeken, bekijken, beoordelen, bestellen en betalen hun auto op Bynco.com om hem vervolgens binnen 48 thuis afgeleverd te krijgen.
Website innovatie https://bynco.com/nl/hoe-werkt-het/
Noodzaak en belang van deze innovatie Onze oprichter is inmiddels een veel gevraagd spreker op events in de branche. Ook de grootste branche organisatie in de automotive (BOVAG) heeft Bynco het podium gegeven tijdens haar jaarlijks grootste evenement voor alle onafhankelijke autobedrijven. Bynco doorbreekt met diverse van haar basisprincipes een aantal standaarden in de tweedehands automarkt welke door consumenten al jaren als niet transparant of gewoonweg vervelend werden ervaren. Ook speelt Bynco in op de 24 uurs economie waarbij niet het bedrijf bepaald wanneer er ‘gewinkeld’ wordt maar de consument dit wil doen wanneer het hem of haar uitkomt. Zo verkoopt Bynco inmiddels bijna 45% van haar auto’s buiten de traditionele openingstijden van autobedrijven.
Bijdrage aan een betere wereld Een van de grootste frustraties van consumenten is de niet transparante wijze van omgaan met verkoopprijzen door autobedrijven (zie: https://www.acm.nl/nl/publicaties/acm-advertentieprijzen-tweedehands-autos-moeten-duidelijker). Prijzen zijn vaak niet inclusief wettelijke verplichtingen (als b.v. afleverkosten en garantie) maar er moet ook vaak nog onderhandeld worden. Dit al jaren tot frustratie van vele consumenten. Bynco werkt vanaf de eerste dag met vaste, scherpe all-inclusive prijzen. In het land van vergelijkingssites niet de makkelijkste keuze die we moesten maken maar wel een waar de kern van ons bedrijf in tot zijn recht komt. Bynco wil eerlijk en transparant zijn over auto’s.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Bynco is de eerste tweedehands autoverkoper in Nederland die 100% met betaling via iDEAL auto’s verkoopt (en de eerste autowebshop die Thuiswinkel Waarborg gecertificeerd is). Consumenten kunnen alles vanuit de comfort van hun eigen huis regelen en wanneer ze maar willen. Uniek in Nederland is ook dat ze zelfs tot 14 dagen na levering, de order ongedaan kunnen maken. Dat zonder ergens aan vast te zitten.

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact