Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Burgs Foods BV

De Krekelburger

Krekelburger

Bedrijfsnaam Burgs Foods BV
KvK Nummer 71183604
Website http://burgsfoods.nl/
Beschrijving onderneming Burgs Foods richt zich op het ontwikkelen van voedingsproducten voor lunch of avondeten op basis van Krekels. Er is een sterk toenemend bewustzijn van consumenten ten aanzien van de impact van voedsel op het milieu. Burgs Foods wil een positieve bijdrage brengen aan de eiwittransitie door Krekels op een manier te verwerken dat geaccepteerd wordt door de westerse consument.
Naam innovatie De Krekelburger
Beschrijving innovatie De krekelburger gebruikt de unieke smaak van Krekels om een nieuw duurzaam vleesproduct op de Nederlandse markt te brengen. De Krekelburger is een lekker en gezond voedingsproduct op basis van in Nederland geproduceerde krekels en plantaardige ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen. Door krekels te verwerken, in in dit geval een burger, wordt het eten van insecten toegankelijk gemaakt voor de consument.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Sector = voedselindustrie

De week van krekel verbruikt tot wel 7 keer minder voer, 1500 liter water en 10 keer minder land per kilogram dan rund. Door de natuur van de krekels kan er gemakkelijk in dichtbevolkte gebieden gekweekt worden wat een totaal andere insteek voor onze voedselproductie kan realiseren.

Maatschappij: het eten van insecten draagt bij aan Sustainable Development Goal 12: Responsible Consumption and Production.
Bijdrage aan een betere wereld De krekelburger heeft dezelfde voedingswaarde als een burger van rundvlees, maar heeft een veel kleinere ecologische voetafdruk. Vergeleken met rundvlees wordt voor de productie van 1 kg krekels 90% minder land, 85% minder voer en 99.3% minder water gebruikt. Daarnaast worden de krekels die wij gebruiken voor onze producten gevoed op organische reststromen en is de uitstoot van broeikasgassen veel lager.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Wij hebben een techniek ontwikkeld waarin de unieke smaak van de krekel het best naar voren komt. Ook hebben we de krekels ‘geburgerficeerd’, wat het eten van insecten toegankelijker maakt

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact