Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Buchelo BV

Sanitap Handwasher

Sanitap Handwasher

Bedrijfsnaam Buchelo BV
KvK Nummer 63489457
Website http://buchelo.nl
Beschrijving onderneming Social Enterprise

Investeren in innovatieve producten, eerlijke handel, duurzame business modellen en fondsenwerving voor een mooiere en rechtvaardige wereld.
Naam innovatie Sanitap Handwasher
Beschrijving innovatie Het is belangrijk dat vluchtelingen in een vluchtelingenkamp hun handen wassen. Onderzoek heeft uitgewezen dat dit de kindersterfte enorm doet dalen. Probleem in een vluchtelingenkamp is dat er weinig water is. Een SaniTap maakt het mogelijk dat een gezin met kinderen altijd de handen kan wassen met zeep, terwijl daar per dag maar 3 liter water voor nodig is. Dit brengt een enorme verbetering teweeg onder hun toch al moeilijke leefomstandigheden.
Website innovatie www.sanitap.org
Noodzaak en belang van deze innovatie De voordelen van SaniTap op een rijtje:
a) Effectief handen wassen met zeep, ook als er geen stromend water voor handen is.
b) In vergelijk met andere oplossingen, die ingewikkeld zijn en veel water verbruiken, gebruikt SaniTap op een eenvoudige manier slechts drie liter water per dag!
c) SaniTap redt kinderlevens! Drie keer per dag je handenwassen verlaagt het risico van diarree met 47%.
d) SaniTap is een goedkope oplossing! Als SaniTap in een WASH (Water, Sanitatie & Hygiëne) programma wordt geïntegreerd zijn de kosten per persoon € 1,00
e) De SaniTap heeft een lange levensduur! Een SaniTap gaat zeker een lange periode mee, hij is UV-bestendig en duurzaam geproduceerd van gerecycled plastic.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er bestaat al een product wat op een jerrycan gebruikt kan worden, het gebruik hiervan is ingewikkeld!

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact