Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Bradford Engineering BV

Niet toxisch innovatief voortstuwingssysteem

Bradford ECAPS 1N Thruster

Bedrijfsnaam Bradford Engineering BV
KvK Nummer 20046521
Website http://www.bradford-space.com
Beschrijving onderneming Bradford Engineering BV ontwikkelt innovatieve componenten en subsystemen voor de ruimtevaart, primair gefocust op satellieten.
Naam innovatie Niet toxisch innovatief voortstuwingssysteem
Beschrijving innovatie De innovatie betreft de ontwikkeling van een innovatief voorstuwingssysteem op basis van een niet-toxische stuwstof en de bijbehorende raketmotoren. Deze technologie is een antwoord op het verbannen van Hydrazine door de Europese Commissie (EC). De EC wil het gebruik van Hydrazine compleet gaan verbieden omdat het een toxische stof is die gevaarlijk is voor de gezondheid met de dood tot gevolg. Deze technologie is op het moment van schrijven de enige technologie die hierop een antwoord biedt en die tevens operationeel in de ruimte wordt gebruikt
Website innovatie www.ecaps.space
Noodzaak en belang van deze innovatie Het modulaire concept van het voorstuwingssysteem laat het toe om een compleet gevuld voortstuwingssysteem in en satelliet te integreren. Alternatieve systemen zoals Hydrazine kunnen pas gevuld worden net voor lancering en dat dient te gebeuren met extreme veiligheidsvoorschriften en de kosten/beperkingen die daarmee gepaard gaan. Deze Bradford technologie elimineert simpelweg de risico's, biedt +/-20% meer prestatievermogen en reduceert zodoende significant de kosten voor de satelliet.
Bijdrage aan een betere wereld Deze innovatie draagt bij aan een betere wereld om simpelweg de risico's van het hanteren van toxische stoffen te elimineren, die door oneigenlijk gebruik de dood tot gevolg kunnen hebben. Dit risico is niet te onderschatten, vandaar dat de EC dit gaat verbieden.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De technologie is compleet nieuw ontwikkeld, zowel vanaf de basis-stuwstof, de raketmotoren die hiermee gepaard gaan alsook het innovatieve modulaire systeem. Op het moment van schrijven is deze technologie wereldwijd de enige in zijn soort die echt gedemonstreerd - en werkend is.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact