Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Batchforce

Batchforce Online Manufacturing

Bedrijfsnaam Batchforce
KvK Nummer 64821560
Website www.batchforce.com
Beschrijving onderneming Wij zijn een team met ervaring binnen diverse innovatieve omgevingen en werkzaamheden voor DSM en ASML. Zowel de ontwikkelingen binnen nieuwe maak technologieën zoals 3D printen als optimalisaties in het maakproces zijn onderdeel van onze historie voor het opzetten van de Batchforce innovatie.
Naam innovatie Batchforce Online Manufacturing
Beschrijving innovatie Batchforce is een online omgeving waar zowel de vraag- als aanbodzijde van de maakindustrie middels een intelligent algoritme worden gekoppeld. Zo vinden partijen elkaar sneller op specialisme of beschikbaarheid. Deze ontwikkeling komt de kwaliteit en uiteindelijke prijs van bijvoorbeeld metalen maakdelen voor industriële of high tech machines ten goede. Batchforce verzorgt een versnelling in uitbestedingsproces van 30% ten opzichte van het huidige manuele proces.
Website innovatie app.batchforce.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Zowel de wereldwijde G7 top en Industry 4.0 initiatieven in Europa zijn het er over eens dat industriële netwerken de norm zullen worden in deze nieuwe revolutie. Een grote groep aan MKB'ers zowel informatie als opdrachten laten delen in de maakindustrie zal voor een omslag zorgen in de markt. Deze al zeer kundige MKB'ers in Nederland en Europa kunnen zo efficiënter en op specialisme produceren. Een noodzaak om te overleven als maakindustrie in Nederland én Europa.
Bijdrage aan een betere wereld Het dichter bij huis produceren (reshoring productie) en het terughalen van grote schaal productie van Azië naar Europa heeft een positieve impact op het milieu en de regionale en lokale economie. Het connecteren van de verspreide specialisme binnen het MKB en beschikbare maakindustrie speelt een grote rol in het behalen van deze doelstellingen.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het connecteren van maakbedrijven in drie verschillende landen (Nederland, België en Duitsland) in een online omgeving is een unieke aanpak van de huidige problematiek in de maakindustrie. Inzicht in specialismen en capaciteit via een slim algoritme is een must voor verdere ontwikkeling. De uitbreiding naar meer landen in Europa is alleen maar een kwestie van tijd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact