Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Bamigo BV

Bamboe textiel

Mannen in Bamigo onderkleding

Bedrijfsnaam Bamigo BV
KvK Nummer 60703431
Website https://bamigo.com
Beschrijving onderneming Maak kennis met Bamigo. Een nieuw en inspirerend kledingmerk anders dan alle andere. Bamigo’s onderkleding, gemaakt van bamboe, heeft een super draagcomfort én helpt transpiratievlekken voorkomen. Start jouw dag ook succesvol met de meest comfortabele Bamigo onderkleding.

Er moet toch een comfortabeler en duurzamer alternatief zijn voor de onderkleding die we dagelijks dragen. Dat dachten wij dus ook. Toen is Bamigo geboren. Wij mixten het woord bamboe, het materiaal waar onze kleding van gemaakt is, en het Spaanse woord voor vriend, ‘amigo’, en daaruit is de merknaam Bamigo ontstaan. Bamigo is namelijk je beste vriend in het dagelijks leven omdat het voelt als een tweede huid en zorgt voor een super draagcomfort.

Onderkleding van Bamigo neemt tot zeven keer meer vocht op en helpt zo transpiratievlekken voorkomen, is daarnaast antitranspirerend, strijkvrij en biedt je een zijdezacht gevoel. Top kwaliteit voor een betaalbaar prijs.
Naam innovatie Bamboe textiel
Beschrijving innovatie Bamboe is het nieuwe textiel van de 21ste eeuw. Bamboe is duurzamer dan katoen en beschikt over unieke eigenschappen, het absorbeert tot 70% meer water en is anti bacterieel waardoor het minder snel geurstoffen opneemt.
Website innovatie nvt
Noodzaak en belang van deze innovatie De introductie van Bamigo heeft de textielwereld op zijn kop gezet. We zien dat er een totaal nieuwe markt is opgekomen en dat veel merken en bedrijven zich zijn gaan focussen op bamboetextiel.

Bamboe is een goed alternatief voor het traditionele katoen. Het is niet alleen duurzamer maar ook vele malen zachter en daardoor biedt het veel meer draagcomfort. De Bamigo bamboe onderkleding voelt aan als een tweede huid en laat jou fris en comfortabel de dag doorkomen.
Bijdrage aan een betere wereld Met het dragen van de Bamigo onderkleding draag je bij aan een beter milieu, hieronder een aantal feitjes op een rij:

Bamboe gaat erosie tegen
Waar bamboe groeit, spoelt de grond niet weg. Waarom niet? Omdat bamboe zo snel groeit, heeft de plant veel wortels nodig en die houden de grond vast.

Bamboe maakt de grondstructuur losser
De vertakte structuur van de bamboewortels maakt de grond losser en daarmee ook vruchtbaarder.

Bamboe groeit snel
Bamboe is de snelst groeiende plant op aarde. En het heeft nog een groot voordeel. Bamboe groeit na het kappen steeds weer aan.

Bamboe is goed voor de fauna
Bamboe biedt een perfecte leefomgeving voor verschillende insecten, vogels en zelfs sommige zoogdieren.

Bamboe groeit goed zonder pesticiden en mest
Wanneer de bamboeplantjes na zes maanden uit het laboratorium komen, zijn ze sterk genoeg om snel verder te groeien. Daar hebben ze geen pesticiden en mest voor nodig.

Bamboe heeft geen kunstmatige bewatering nodig (vb: voor een spijkerbroek is al 10.000 liter kunstmatige bewatering benodigd).
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Bamboe textiel stond nog letterlijk in de kinderschoenen en er was nog geen zoekvolume op internet. Over het algemeen wisten de meeste mensen niet eens dat je er textiel van kon maken. De introductie van Bamigo in 2014 heeft een compleet nieuwe markt gecreëerd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact