Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

BILT BV

BILT

Woning gebouwd met het BILT systeem

Bedrijfsnaam BILT BV
KvK Nummer 66949270
Website www.bilt.info
Beschrijving onderneming BILT is een energieke start-up die design, duurzaamheid en circulariteit heeft verenigd in een ingenieus eenvoudig woonconcept. Dit heeft geresulteerd in comfortabele, toekomstgerichte en betaalbare woningen. BILT biedt een overzichtelijk en transparant totaalpakket met ontwerp, planning, bouw en oplevering van begin tot eind.
Naam innovatie BILT
Beschrijving innovatie BILT realiseert haar woonconcept met behulp van een in eigen huis ontwikkeld bouwsysteem dat circulariteit optimaal in praktijk brengt. Dit bouwsysteem bestaat uit geprefabriceerde elementen waarmee een vrijstaande villa in slechts 6 weken gebouwd kan worden. Daarnaast kan een BILT woning inspelen op veranderende, op dit moment nog onbekende, woonwensen. Door precisie maatwerk is bij de fabricage van onze BILT elementen nauwelijks sprake van restmateriaal. Ook zijn alle toegepaste materialen geschikt om in de kringlopen van de circulaire economie gebruikt te worden. Ten slotte maakt BILT op de bouw enkel gebruik van droge verbindingen met het door BILT ontwikkelde bouwsysteem; hierdoor wordt de LEGOlisering van de bouw werkelijkheid.
Website innovatie www.bilt.info
Noodzaak en belang van deze innovatie BILT maakt het wonen in een unieke, duurzame en levensloopbestendige woning voor iedereen toegankelijk. Met ons bouwwerkinformatiemodel zijn wij in staat om in zeer korte tijd unieke woonruimten te ontwerpen van schets tot bouwrealisatie. Uitgekiende details zorgen keer op keer voor een perfecte aansluiting waardoor faalkosten tot de verleden tijd behoren. Daarnaast omzeilt BILT het toenemende personeelstekort in de bouw doordat een BILT woning geringe arbeidsuren behoeft en hoogopgeleid bouwpersoneel niet noodzakelijk is. Bij het doel van de overheid om in 2050 de bouw volledig circulair te hebben, sluit BILT met haar remontabele bouwsysteem naadloos aan.
Bijdrage aan een betere wereld Een BILT woning levert energie op in plaats van energie te verbruiken. Het modulaire systeem is adaptief waardoor een BILT woning gemakkelijk aanpasbaar is zonder verlies van materiaal – zo kan de indeling later veranderd worden. BILT maakt enkel gebruik van grondstoffen die recyclebaar zijn en niet schaars. Daarbij is ieder element afzonderlijk her inzetbaar, zonder waardeverlies. Wat resulteert in een minimale CO2 footprint.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Nooit eerder is er een volledig circulair bouwsysteem ontwikkeld dat zo vrij is in ontwerp en aan iedere unieke woonwens kan voldoen. Met zonnepanelen, infraroodverwarming, tripleglas en hoogwaardige isolatie loopt BILT voor op de markt. Daarnaast heeft BILT ontwerp, advisering en bouwrealisatie onder een dak. Dat is voor Nederlandse begrippen vrij uniek. Ook kan een BILT woning in recordtijd worden gerealiseerd: slechts 6 weken zijn er nodig van begin tot eind.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact