Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

BÈTA industrie BV

Tuinbouw filter

Tuinbouw filter op lokatie

Bedrijfsnaam BÈTA industrie B.V.
KvK Nummer 59929340
Website www.beta-industrie.nl
Beschrijving onderneming BÈTA Industrie b.v. is de innovatieve en deskundige partner op het gebied van industriële filters en afsluiters. Met onze jarenlange ervaring in de meest uiteenlopende takken van de procesindustrie kunnen wij u op maat adviseren.
Naam innovatie Tuinbouw filter
Beschrijving innovatie 100% Water zuiveren ZONDER filtermateriaal te verbruiken

BETA Industrie heeft dé nieuwe innovatie op het gebied van waterzuivering in de tuinbouw.

De nieuwst generaties BETA separatoren zorgt ervoor dat 100% van het drainwater kan worden hergebruikt. Deze separatoren worden al op grote schaal ingezet bij verschillende vooruitstrevende en vernieuwende kwekerijen.

De BETA Separator zorgt ervoor dat het afval water van alle vaste stoffen wordt ontdaan zonder daarbij de voedingsstoffen (meststoffen) in het water te verliezen en zonder filter materiaal te verbruiken.

Wat overblijft na het filter, is een vaste massa en schoon water dat direct kan worden hergebruikt. Afhankelijk van de vuilgraad, gewenste capaciteit en aanwezigheid van algen. Het lage energieverbruik van het filter (0,25 – 1,8 kW), de lage onderhouds- en productiekosten en de kwaliteit van het retourwater zorgen voor een zeer aantrekkelijk terugverdienmodel.
De waterhuishouding in de Nederlandse tuinbouw heeft al enkele jaren de grootste aandacht. Met name de veranderingen in wet en regelgeving, heeft ertoe geleid dat kwekerijen gedwongen werden te investeren in een waterbehandelingsinstallatie. Net als in vele andere industrieën, is het lozen van water aan banden gelegd en wordt langzaam gewerkt naar een situatie waarbij in 2028 geen water meer geloosd mag worden. Hergebruik van water is in die situatie essentieel.
Website innovatie https://www.beta-industrie.nl/separator
Noodzaak en belang van deze innovatie Gebruikers van deze machine voldoen aan de wetgeving. Daarnaast geeft deze machine minimale operationele kosten.
Bijdrage aan een betere wereld Draagt bij aan nul lozing waardoor de water kwaliteit extreem verbeterd zal worden in de komende jaren.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Deze machine is speciaal herontwikkeld voor deze toepassing

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact