Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Aiir Innovations

Aiir Inspect

Aiir inspect setup

Bedrijfsnaam Aiir Innovations
KvK Nummer 65308794
Website https://www.aiir.nl
Beschrijving onderneming Wij brengen Kunstmatige Intelligentie naar de luchtvaartindustrie. Door middel van intelligente algoritmen verhogen wij de kwaliteit van visuele inspecties.
Naam innovatie Aiir Inspect
Beschrijving innovatie Aiir Inspect is de eerste stap naar de automatisering van vliegtuigmotor inspecties. Dit product wordt in de workflow geintegreerd en beelden van de inspectie worden gemaakt en opgeslagen. De grootste winst ligt in het feit dat er geen verslag meer handmatig hoeft worden geschreven. Tegelijkertijd worden de beelden verzameld om een intelligent algoritme (zoals een neurall netwerk) te trainen om schades automatisch te herkennen. Uiteindelijk wordt Aiir Inspect uitgebreid met software modules die autonoom de inspectie kunnen uitvoeren.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=PMxDBOMh...
Noodzaak en belang van deze innovatie Binnen de sector leid Aiir Inspect tot een kortere inspectietijd. Alle gewonnen tijd betekent dat minder kosten worden gemaakt zoals loon, opslag en huurkosten (van een lease motor als het vliegtuig moet blijven functioneren). Niet alleen worden kosten bespaard, maar zo worden ook middelen eerder vrijgespeeld, waardoor meer werk kan worden aangetrokken.
Bijdrage aan een betere wereld Door vliegtuigmotor inspecties makkelijker te maken kunnen dergelijke inspecties vaker worden uitgevoerd. Doordat steeds minder tijd nodig is om inspecties uit te voeren kunnen kosten worden verlaagd, wat vliegen goedkoper maakt.

Ook zijn beschadigde motoren minder efficient dan intacte motoren. Door inspecties vaker uit te voeren kunnen schades eerder worden ontdekt waardoor de prestatie van de motor optimaal blijven.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De innovatie is nieuw doordat de luchtvaartindustrie een gesloten markt is. Het is lastig innoveren doordat men vertrouwt op oude technieken. Door Aiir Inspect toe te passen zijn bedrijven gedwongen mee te vernieuwen en zelfs hun bedrijfsbeleid aan te passen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact