Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

10XL

Groot formaat industrieel 3D printen met (gerecyclede) kunststoffen.

Gert en Joep bij de Optimist printer

Bedrijfsnaam 10XL
KvK Nummer 65988353
Website www.10-xl.nl
Beschrijving onderneming Gerecycleerde thermoplasten. Afbreekbare kunststoffen. Versterkt met vlas, hennep of carbon vezels. Cradle to cradle productie, in enkelstuks en in serie. En dat in een ongelofelijk formaat van wel 6.000 x 2.000 x 1.500 mm! Dat is 10XL.

We 3D printen en 3D frezen met robotarmen en een gesynchroniseerd werkbed, wat een enorme flexibiliteit en vormvrijheid oplevert.

10XL biedt XL print services, en meer. We adviseren bij de materiaalkeuze. En denken actief mee bij de voorbereiding en engineering van het ontwerp. Uiteraard is het ook mogelijk om een eigen gebracht granulaat te printen.
Naam innovatie Groot formaat industrieel 3D printen met (gerecyclede) kunststoffen.
Beschrijving innovatie Snel en in groot formaat (>2 meter) 3D printen was tot voor kort niet mogelijk. 10Xl heeft hier een oplossing voor bedacht: hybrid manufacturing. Dit is een combinatie van 3D printen en 3D frezen. Met een robotarm op een gesychroniseerd werkbed printen wij snel dikke lagen. Vervolgens wordt het model gefreesd met een robotarm om de gewenste nauwkeurigheid te behalen. Zo worden grote modellen binnen enkele uren geprint. Om kostentechnisch interessant te zijn, hebben wij een methode bedacht waardoor verschillende modellen tegelijkertijd op het werkbed geprint kunnen worden.
Website innovatie https://twitter.com/10XLRotterdam
Noodzaak en belang van deze innovatie Wij printen groot formaat industrieel voor voornamelijk de volgende industrie├źn; maritiem, bouw, architectuur en meubel. 10XL is ook in staat om met gerecycled plastic te printen. Groot formaat circulair 3D printen levert de volgende voordelen op voor deze industrieen:
- duurzaam
- veel meer mogelijk qua geometrie
- (op basis van 24/7 printen) goedkoper
- mogelijkheid om lokaal te produceren
- mogelijkheden om producten sterk en licht te maken.
Bijdrage aan een betere wereld Wij printen in zoveel mogelijk gevallen met gerecycled plastic. Alle modellen die wij maken zijn circulair. Na de levensduur kan het product weer ingenomen worden, geshred en weer opnieuw geprint. Tevens zorgt 3D printen voor minder afval, doordat er geen mal meer gebruikt hoeft te worden, die na de productie weer vernietigd wordt. En doordat er lokaal geprint kan worden vermindert dit transport en de gerelateerde co2 uitstoot.
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Nieuw en origineel is de grootte waarin wij kunnen printen (6x2x1,5 meter) in korte tijd en de geïntegreerde combinatie van 3D printen en 3D frezen.
3D printen werd altijd gebruikt voor prototypes, mockup, enkelstuks, maar met de innovatie van 10XL wordt door ons inmiddels de eerste kleine serie (110 stuks) geprint.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact