Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

One of A Kind Technologies

Oogstrobot Komkommers

Bedrijfsnaam One of A Kind Technologies
KvK Nummer 55712088
Website http://www.oneofakindtechnologies.nl/
Beschrijving onderneming Wij zijn een high-tech bedrijvengroep bestaande uit innovatieve bedrijven die turn-key multidisciplinair mechatronische systemen ontwikkelen om te meten, en inspecteren, met speerpunten robotisering, vision en machine learning.
Naam innovatie Oogstrobot Komkommers
Beschrijving innovatie Wij zijn een autonoom bewegend robotplatform aan het ontwikkelen die zelf gewassen herkent en organische producten om deze vervolgens op plant- en biologisch vriendelijke wijze te handlen (oogsten, knipper, verpakken). Eerste versie is een robot die komkommer planten herkent middels machine learning en machine vision en enkel de juiste komkommers plukt, 24/7 met minimalisatie van virusverspreiding, tegen lagere kosten en welke de telers bruikbare data en info oplevert over hun planten en klas inclusief voorspellende gegevens.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=6XRWFM54...
Noodzaak en belang van deze innovatie Demografisch: we groeien naar 9 miljard mensen er is schaarste in voedsel, arbeid en grondstoffen, dus technologie is noodzakelijk om in de vraag te voorzien en de aardbodem te sparen. Tevens is er een behoefte aan meer transparantie (om voedselveiligheid te borgen en fraude te voorkomen (denk aan paardenvlees wat als ander vlees is verkocht), en noodzaak naar biologisch verantwoorde wijze van telen (minder gebruik van pesticides, minder energieverbuik etc).
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Voor zover wij weten zijn wij de enige in de wereld die het op dit niveau heeft weten te brengen (Universiteit Wageningen heeft ooit onderzoek gedaan en is destijds niet verder gegaan). We hebben ook al de eerste telers die intentieverklaringen hebben getekend en investeringen van wereldwijde veredelaars.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact