Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

iungo.nl BV

iungo DIN-RAIL energieverbruiksmanager

iungo DIN-RAIL energieverbruiksmanager

Bedrijfsnaam iungo.nl BV
KvK Nummer 61881406
Website www.iungo.nl
Beschrijving onderneming iungo ontwikkelt energiemonitoringssystemen voor particulieren, bouwbedrijven, installateurs, woningbouwverenigingen, 0 op de meter projecten, MKB bedrijven, scholen, VvE's en sportverenigingen.
Naam innovatie iungo DIN-RAIL energieverbruiksmanager
Beschrijving innovatie De iungo DIN RAIL is de eerste complete energieverbruiksmanager die te verkrijgen is als DIN rail module. Groot voordeel is de eenvoudige wijze van installeren en de complete monitoring van duurzame installaties. Met deze variant wordt het plug & play concept van iungo nog beter toegepast. De installateur klikt de iungo DIN RAIL module in de meterkast en na het installeren kan het monitoren direct van start gaan. Nieuwe hardware in combinatie met unieke software. Beide zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en geven betrokkenen partijen zeer ruime mogelijkheden om te monitoren en te regelen.
Voor alle betrokken partijen zoals bouwbedrijven, VvE's, woningbouwverenigingen maar ook voor de eindgebruiker heeft het systeem zijn meerwaarde. Voor betrokken partijen wordt duidelijk of de gestelde doelen gerealiseerd zijn tijdens renovatie en nieuwbouw. En of de installaties hun prestaties waarmaken. Voor de eindgebruiker is het een instrument om realtime inzicht te krijgen in de energiestromen (gas, water, elektriciteit, zonnepanelen, warmtepomp, ventilatiesystemen, laadpaal, warmtemeter en smart plugs) in huis en bewust te worden in hoeverre gedrag invloed heeft op het energieverbruik.
Op deze manier worden bewoners, cq eindgebruikers actief betrokken bij het duurzaam renoveren van huizen en installaties. Vanuit bewustwording kunnen bewoners hun verbruik verlagen.

De iungo DIN RAIL module verbind moeiteloos met standaard meetapparatuur zoals deze al geruimde tijd gebruikt wordt in gebouwbeheerssystemen. Iungo DIN RAIL is standaard voorzien van modbus interface, seriële communicatie interface, twee S0 ingangen, en ethernet aansluiting. Energiemeters, warmtemeters en watermeters zijn hierdoor zonder verdere benodigdheden aan te sluiten.

Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Door de opkomst van de 0 op de meter projecten in Nederland is er de vraag naar een compleet monitoringssysteem geïntegreerd in de meterkast met aansluitingen voor Zehnder, Kamstrup (WM-Bus & draadloos MBus) en diverse andere duurzame installaties.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De iungo DIN-RAIL is een doorontwikkelde variant van de standaard iungo die heeft deelgenomen aan de MKB innovatie top 100 2015. Deze variant is speciaal ontwikkeld voor installateurs en bouwbedrijven met diverse technologische vernieuwingen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact