Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

ViaTim

Pakketbezorging via een netwerk van Buurtgenoten

Luchtfoto van een stad met weergave van plekken waar viatim actief is.

Bedrijfsnaam ViaTim
KvK Nummer 65431677
Website www.viatim.nl
Beschrijving onderneming Met ViaTim willen wij de wijk verbinden om zo gemak en efficiƫntie te creƫren en daarmee het dagelijks leven leuker te maken. Dit doen wij door het aanbieden van simpele diensten vanuit de wijk voor de wijk door ons netwerk van ViaPunten. Een ViaPunt is een buurtgenoot die klaar wil staan voor zijn/haar buurt.
Naam innovatie Pakketbezorging via een netwerk van Buurtgenoten
Beschrijving innovatie Misschien herken je het wel, je besteld iets op het internet en je bestelling wordt bezorgd op moment dat je niet thuis bent. ViaTim is een netwerk van ViaPunten, een ViaPunt is een buurtgenoot die overdag thuis is en het geen probleem vindt om jouw pakket te ontvangen. Als jij 's avonds thuiskomt kan jij het pakket bij het ViaPunt afhalen of vraag jij het ViaPunt het pakket bij jou thuis te bezorgen en dan op jouw moment.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=Y3r0NZ9n...
Noodzaak en belang van deze innovatie 30-40% van alle pakketbezorgingen worden niet bij de geadresseerde afgegeven, maar op een alternatief adres: buren, pakketpunten of retour.

Vandaag de dag rijden er 7-12 pakketbussen door elke straat in Nederland, met de groei van online diensten zal dit in 10 jaar ontwikkelen naar 60 pakketbussen per dag. Met ViaTim is dit niet nodig aangezien er in elke wijk 1 ViaPunt is. Vanuit dit ViaPunt worden de laatste meters te voet of met de fiets gedaan. Waardoor iedereen het pakket op zijn/haar moment kan ontvangen zonder extra pakketbussen hiervoor in te zetten.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het formaliseren van de dienst is uniek, op dit moment hebben wij wereldwijd geen andere partij gevonden die een gelijke dienst aanbied. Wel zijn er al heel veel mensen die gewoon pakketten voor hun buren aannemen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact