Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

VFA Solutions BV

ASPRA PMC Luchtreiniger

Schematische weergave van de werking van de ASPRA PMC Luchtreiniger

Bedrijfsnaam VFA Solutions BV
KvK Nummer 51324202
Website www.VFA-Solutions.com
Beschrijving onderneming VFA Solutions is leverancier van schone lucht. VFA is een specialist in luchtbehandeling, luchtzuivering en (binnen)luchtkwaliteit. VFA is voortdurend op zoek naar innovatieve en milieuvriendelijke oplossingen voor de toenemende luchtkwaliteit gerelateerde problemen. Hierbij focussen wij op de ontwikkelingen van zowel luchtreinigingstechnologieen als producten en complete oplossingen voor diverse markt segementen.

Naast technische oplossingen, biedt VFA een breed scala aan luchtkwaliteit gerelateerde diensten. Hierbij maken we gebruik van onze wetenschappelijke en professionele kennis, betrouwbare meetmethodieken, inspecties, en indien gewenst van ons gespecialiseerde netwerk.
Naam innovatie ASPRA PMC Luchtreiniger
Beschrijving innovatie De ASPRA PMC is speciaal ontwikkeld voor de industriële en commerciële markt. Deze krachtige en unieke luchtreiniger verwijdert gemakkelijk en effectief extreme stofconcentraties uit grote hoeveelheden lucht. Ideaal voor toepassingen in onder andere de staalverwerking, papierverwerking, fabriekshallen, laswerkplaatsen, distributiecentra, publieke faciliteiten, parkeergarage en meer.

De ASPRA PMC verwijdert efficiënt fijnstof (PM) inclusief grof stof en ultrafijnstof uit de lucht. Resulterend in een gezonde en comfortabele werkomgeving en lagere schoonmaakkosten. Door de hoge effectiviteit van de ASPRA PMC, is het systeem ook opgenomen op de MIA/VAMIL lijst van 2017 (Code A 4480).

Wetenschappelijke en praktijk testen tonen aan dat de ASPRA PMC zeer effectief alle atmosferische deeltjes tussen 0.3 en 10 micron uit de lucht verwijdert. De ASPRA technologie is tevens bijzonder effectief in het verwijderen van ultrafijne- en nanodeeltjes. De filtratie efficiency van de ASPRA PMC is 99% en heeft een debiet van 10.000 m3/uur.

De luchtreiniger bevat een zelfreinigend systeem, waarbij het grove stof (PM10 en groter) wordt opgevangen in een opvangmedium aan de binnenkant van het systeem met zeer hoge single pass efficiencies (80% PM10, 50% PM2.5 en 20% voor PM1. De rest van de fijnere stofdeeltjes zoals PM2.5, PM1 en ultrafijnstof (nano-deeltjes) worden op een speciale openstructuur collectoren opgevangen (deeltjesfilters) met een onbekende hoge efficiency van >95%. Dankzij deze tweefasen-filtratie, is de ASPRA PMC zeer onderhoudsarm, duurzaam en effectief.
Website innovatie http://www.vfa-solutions.com/producten/a...
Noodzaak en belang van deze innovatie Luchtverontreinigingen, met name fijnstof, is een belangrijke speerpunt binnen de overheid en maatschappij zowel op nationaal als internationale niveau.
De fijnstof is een gevaarlijke stof voor zowel gezondheid als milieu. Daarom worden strengere maximale grenswaarden vastgelegde vanuit zowel de arbo- als milieu wetten.
Duurzame en toch werkelijk effectieve technieken zijn zeer nodig met name voor de industriële sector.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De ASPRA PMC onderscheidt zich op vele manieren van gangbare alternatieven:
1. Hoge efficiency tegen alle typen stof, zowel grof stof als PM10, PM 2.5, PM1 en nano-deeltjes.
2. Door de open structuur van de collectors raken ze nooit verstopt en dus ontstaat er nooit weerstand voor de luchtstroom, waardoor de luchthoeveelheden die in of uit het gebouw/kamer komen/gaan altijd optimaal blijven, zoals oorspronkelijk bestemd.
3. De ASPRA PMC wordt niet beïnvloed door de aanwezige stofconcentraties. Hoe hoger de aanwezige stofhoeveelheden, hoe hoger de totale afgevangen stofmassa is en dus hoe hoger de milieuverdienste.
4. Veel lager energiegebruik door een lagere drukval dan conventionele filters
5. Weinig milieubelasting, omdat er weinig filters verwisseld hoeven te worden die vervolgens bij het afval terechtkomen.
6. Door het feit dat de collectoren van 100% metaal of kunststof zijn, wordt er geen vocht vastgehouden in het systeem, waardoor microbiële groei op de collectors niet mogelijk is (in tegenstelling tot op conventionele zakkenfilters).
7. Mogelijkheid om veel grotere volumes te zuiveren met 1 apparaat in vergelijking met conventionele technieken.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact