Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Ultimateinstability.com

Hydrovest

Bedrijfsnaam Ultimateinstability.com
KvK Nummer 59389192
Website www.ultimateinstability.com
Beschrijving onderneming Ultimateinstability BV is een jonge ambitieuze organisatie die in 2013 is opgericht door Paul Venner. Paul is een elite performance coach met zijn eigen visie op stabiliteitstraining. Zijn filosofie is het fundament onder de organisatie.

Ultimateinstability richt zich op het ontwikkelen van specifieke trainingsmethoden en -producten op het gebied van dynamische stabiliteit. Binnen de organisatie werkt een enthousiast team van fysiotherapeuten, product developers en business developers samen aan de doorontwikkeling en verspreiding van het gedachtengoed van Ultimateinstability.
Naam innovatie Hydrovest
Beschrijving innovatie
We streven dagelijks naar het verbeteren en optimaliseren van ons eigen potentieel. Door constant te focussen op groei en ontwikkeling inspireren we anderen om ook het maximale uit zichzelf te halen. De kernwaarden van onze organisatie zijn balans, ontwikkeling en Hydrovest is een innovatieve trainingstool voor kracht- en stabiliteitstraining. Het is een vest/harnas waarmee een Aquabag (ook een innovatief product van het bedrijf) gefixeerd kan worden op de schouders van een persoon.

Doordat het Hydrovest gedeeltelijk gevuld is met water en gedeeltelijk met lucht wordt er een instabiel gewicht Door de instabiliteit wordt de dynamische stabiliteit getraind en verbetert het bewegen in de context van sport of dagelijks leven. Het motorische leerproces wordt gestimuleerd en vergroot het aanpassingsvermogen waardoor het lichaam beter wordt Het Hydrovest is zo gemaakt dat het op ieder lichaam en trainingsniveau aansluit. Of je op leeftijd bent en revalideert na een heupblessure of dat je een rugbyspeler bent die zijn acties op het veld wilt verbeteren.

Het Hydrovest is ontwikkeld in dialoog met verschillende internationale experts binnen de topsport en revalidatie. Er loopt op dit moment een NL Octrooiaanvrage voor het product.
Website innovatie http://ultimateinstability.com/nl/produc...
Noodzaak en belang van deze innovatie Kracht- en stabiliteitstraining is essentieel voor bijna iedereen. Of je nu een topsporter bent die wereldkampioen wil worden of een bejaarde die moet revalideren van een heupoperatie. Het verbeteren van de functionele stabiliteit kan het beste gebeuren op een dynamische wijze binnen een realistische context. Het maakt dit mogelijk. Het verbeteren van functionele stabiliteit zorgt ervoor dat eenieder zijn eigen doelen kan behalen. Het kan ingezet worden om blessures te voorkomen en sport- en gezondheidsdoelen te behalen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het Hydrovest is een totaal nieuw product binnen het spectrum van kracht-, en stabiliteitstraining.
Het product komt voort uit de innovatieve visie van Ultimateinstability over stabiliteitstraining door middel van verstoringen. We geloven in het verbeteren van effectief bewegen van de mens door middel van dynamische
training. Om effectief te kunnen bewegen, heeft het lichaam op het gewenste moment de juiste stabiliteit nodig.
Door het lichaam voor te bereiden op constante verandering vanuit de omgeving en door het aanbrengen van een hoge mate van variatie en complexiteit van taken kan effectief gedrag in een specifieke situatie worden
vergroot. In deze visie staat het trainen met instabiel gewicht centraal. Deze visie slaat op dit moment goed aan binnen de (internationale) topsport. Op dit moment bestaat er nog geen instabiel gewicht dat bevestigd
kan worden op de schouders. Dit maakt dat er nu geen direct concurrerende producten op de markt zijn.

Op dit moment loopt een NL Octrooiaanvrage voor het product. Dit gaat uitgebouwd worden naar een internationaal octrooi.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact