Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Things Connected BV

De slimme bouwplaats

Bedrijfsnaam Things Connected BV
KvK Nummer 65127390
Website www.thingsconnected.nl
Beschrijving onderneming Things Connected sluit fysieke producten aan op internet (Internet of Things/IoT) om deze vervolgens te kunnen meten. Op basis van de gegenereerde data worden analyses gemaakt om (bedrijfs-) processen te optimaliseren.
Naam innovatie De slimme bouwplaats
Beschrijving innovatie Op een bouwplaats staan een aantal cruciale middelen zoals elektriciteitskasten, waterkranen, beton- en cementmolens, bouwliften, hoogwerkers, torenkranen, enz. Door al deze producten te koppelen aan het internet wordt het bouwproces meetbaar gemaakt. Op basis van deze analyses worden de faalkosten gereduceerd en wordt het bouwproces geoptimaliseerd. Door de inzet van IoT en het toepassen van slimme algoritmes op de data (big data) wordt voorspeld wanneer en waar bepaalde kritieke situaties ontstaan in het bouwproces. Zo worden bijvoorbeeld de up-time van bouwliften en bouwkranen geoptimaliseerd. Daarnaast wordt door de inzet van sensoren voorkomen dat bouwplaatsen overstromen door bijvoorbeeld lekkende waterkranen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De bouwsector heeft vanwege de kredietcrisis een zware tijd achter de rug. Het ligt in de verwachting dat de bouwsector een van de sterkst groeiende sectoren is voor de Nederlandse economie in de komende jaren. Het belang van de sector is aanzienlijk, doordat er veel sectoren afhankelijk van de bouw zijn. De marges van bouwbedrijven staan echter nog steeds onder druk. Daarnaast kenmerkt de bouwsector zich als traditioneel met weinig innovatie voor wat betreft digitalisering en technologische transformatie. De analoge bouwsector is erg gevoelig voor digitale disruptie. Onze innovatie richt zich op het verbeteren van de marges in het bouwproces, de digitalisering en dus beheersing van het bouwproces en op het innoveren van het bouwproces.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er worden zeer beperkte initiatieven ontplooit in deze conservatieve sector, waarbij de initiatieven voornamelijk gericht zijn op het ontsluiten van één enkel bedrijfsmiddel. Er is geen enkele partij die meerdere bouwplaatsmiddelen aan internet koppelt en daarover data verzameld. Laat staan een partij die algoritmes ontwikkelt, data analyses maakt en voorspellende waardes genereert op alle bouwplaatsmiddelen. Kortom, een volledig nieuw en originele propositie.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact