Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

The Imagineers

Windplanner.com

Bedrijfsnaam The Imagineers
KvK Nummer 01114181
Website www.theimagineers.com
Beschrijving onderneming The Imagineers verzorgen beeldvorming op het gebied van ruimtelijke ordening. Denk aan infra-, bouw- en energieprojecten. Wij hebben alles in huis om ‘morgen’ vandaag al zichtbaar te maken. Van 2D of 3D visualisaties tot interactieve reizen door een virtuele wereld.
Naam innovatie Windplanner.com
Beschrijving innovatie Windplanner is een do-it-yourself web applicatie om windprojecten te visualiseren. Het laat de impact op de omgeving zien. Kernwoorden: zelf, snel, online, samenwerken en lage kosten. Je hebt geen zware computerprogramma’s nodig, alleen een goede computer en een internetverbinding.

Op een Google Earth-achtige wijze kun je - wereldwijd - de locatie voor je windpark kiezen. Je kiest het type windturbine, en je kan hoogte, rotordiameter en verlichting aanpassen. Je kan het effect zien van allerlei variabelen zoals dag, nacht, schaduwwerking en windrichting. En dat kun je bekijken in Street View, in foto’s die je zelf geupload hebt, of in een 3D wereld. Je kan het plan zelfs in VR beleven alsof je zelf in het landschap staat.

Met deze beelden kun je in gesprek gaan met betrokkenen en kan iedereen zien waar het werkelijk over gaat. Dat zegt zoveel meer dan ‘een stip op de kaart’. Iedereen kan het plan letterlijk van verschillende kanten bekijken.
Website innovatie www.windplanner.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Waarom? Omdat windmolenprojecten vaak op gevoeligheden stuiten. 9 van de 10 projecten sneuvelt voordat ze gerealiseerd worden. Daarom is het van belang om in de planfase de kosten zo laag mogelijk te houden en om in een vroeg stadium draagvlak te creëren.

Met Windplanner hebben de initiatiefnemers de visualisatie zelf in de hand. Dus zonder tussenkomst van een duur visualisatiebureau. Zij kunnen verschillende scenario’s gemakkelijk zelf uitwerken en de impact op het landschap zien.

Door het windpark realistisch te verbeelden, ziet iedereen hetzelfde. En als iedereen hetzelfde ziet, praat dat een stuk makkelijker. Zo kun je begrip en draagvlak creëren en gaan projecten significant sneller.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Windplanner is het eerste -en tot nu toe enige- SAAS product (software as a service), waarmee zelf windparken gevisualiseerd kunnen worden.
Het maakt slim gebruik van open source data en combineert deze met innovatieve visualisatietechnieken. Bovendien is het een “2 in 1” product: je kan zowel schetsen in 2D als het ontwerp in 3D ervaren. Vanuit grote hoogte en op maaiveld niveau. Bekijk ook de presentatie op slideshare: http://bit.ly/2njfRcK

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact