Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Techcomlight

Solatube Ventilatieset

Bedrijfsnaam Techcomlight
KvK Nummer 09073353
Website www.techcomlight.nl
Beschrijving onderneming Techcomlight is daglichtprofessional in duurzame (dag)lichtoplossingen. Techcomlight richt zich op het importeren, fabriceren, ontwikkelen en distribueren van (dag)lichtproducten in de Benelux, waaronder het Solatube daglichtsysteem.

Techcomlight heeft zich erin gespecialiseerd om voor alle type ruimtes en gebouwen een lichtplan op maat te maken, desgewenst met complete berekeningen en/of turn-key oplevering. Zo wordt voor elke ruimte een optimale lichtspreiding en lichtopbrengst ontworpen en gerealiseerd.

Techcomlight ondersteunt daarnaast in daglichtadvies op locatie, installatieondersteuning en training.
Naam innovatie Solatube Ventilatieset
Beschrijving innovatie Techcomlight zorgt voor helder en natuurlijk (dag)licht, Ubbink zorgt voor optimale ventilatie. Door dit te combineren krijgt u licht en ventilatie via één compact systeem. De nieuwe ventilatieset voor de Solatube 160 DS maakt het dus mogelijk helder en natuurlijk daglicht en optimale ventilatie te combineren. Hierdoor ervaart u daglicht en ventilatie via één compact systeem. Het systeem is geschikt voor ruimtes zoals badkamer, toilet en keuken.

De samenwerking is begonnen met een succesvolle start in 2014 tussen Ubbink en Techcomlight met de loodvervanger Ubiflex voor hellende daken. In 2015 is het Luchtdicht Dakdoorvoermanchet van Ubbink aan het assortiment van Techcomlight toegevoegd. Vanaf eind 2016 breiden beide partijen de samenwerking uit met een ventilatieset voor de Solatube voor platte en hellende daken.

De dakdoorvoer van de ventilatieset is door zijn ontwerp trekbevorderend en genereert hiermee een natuurlijke stroom frisse lucht. Mocht dit niet voldoende zijn, dan heeft u de optie om mechanisch te ondersteunen. De Solatube werkt met dezelfde principes. Bij voldoende daglicht werkt de Solatube zonder mechanische ondersteuning. ’s Avonds kan met behulp van een zuinige ledlamp het gewenste lichtniveau worden bereikt.

De ventilatieset bestaat uit de volgende onderdelen:
1. Ventilatiepijp
2. Dakdoorvoer voor plat dak / hellend dak Ubiflex
3. Hybride ventilator
4. Luchtdichtmanchet
5. Flexibele aansluiting inclusief omvormer van Ø 131 mm naar Ø 100 mm
6. Ventilatieslang Ø 100 mm
7. Ventilatierooster

Ventilatiepijp
De ventilatiepijp heeft als eigenschap dat deze altijd trek bevorderend werkt. Onder vrijwel alle weersomstandigheden wordt de lucht vanzelf uit de woning afgevoerd zonder mechanische hulp. Het bovendakse deel is zodanig gemaakt, dat condens niet langs de binnenkant van de pijp naar binnenloopt. De ventilatiepijp kunt u zonder verdere hulpmiddelen toepassen als luchtafvoer voor de badkamer, het toilet en de keuken.

Hybride ventilator
De ventilator (buitendaks) zorgt voor extra ventilerend vermogen op momenten dat het vereist is. De Hybride ventilator kan in de ventilatiepijp worden geplaatst en is ook achteraf van binnenuit aan te brengen. De combinatie Hybride ventilator met de dakdoorvoer is de ideale luchtafvoervoorziening voor uw woning. Natuurlijk als het kan, mechanisch als het moet!

Lichtplan op maat
Goed daglicht begint met een daglichtplan. Techcomlight heeft zich erin gespecialiseerd om voor diverse ruimten een lichtplan op maat te maken. Zo wordt voor er voor iedere situatie een optimale lichtspreiding en lichtopbrengst ontworpen en gerealiseerd.
Website innovatie http://www.solatube.nl/index.php?core[pa...
Noodzaak en belang van deze innovatie Nog niet eerder was er één compact systeem dat daglicht en ventilatie combineerde. De leveranciers Techcomlight en Ubbink hebben de handen ineen geslagen om dit te realiseren. Door gebruik te maken van elkaars expertise is een nieuw combinatieproduct ontstaan. Techcomlight biedt nu de oplossing voor licht en frisse lucht met een gegarandeerde water- en luchtdichte verwerking. Het voornaamste kenmerk van de ventilatieset is dat deze in iedere gewenste inpandige ruimte geïnstalleerd kan worden, zelfs in kelders! Andere kenmerken zijn de gemakkelijke en snelle installatie, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen en een mooie plafondafwerking.

Het systeem is nu geheel compleet voor bijvoorbeeld de badkamer. Waar mensen vroeger aparte producten aanschaften voor ventilatie, daglicht en kunstverlichting kan dit nu vervangen worden door de Solatube Ventilatieset. Het resultaat is een strak design.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het compacte systeem komt voort uit de samenwerking tussen twee partijen. Tot nu toe bestond er nog geen compact product dat daglicht en frisse lucht, ofwel ventilatie, combineerde. Vanaf heden is het mogelijk om middels een gecombineerde plafondafwerking lucht én licht in de gewenste ruimte te verkrijgen. Bovendien is de Solatube Ventilatieset niet alleen te installeren onder kamers gesitueerd net onder het dak, maar in iedere inpandige ruimte. Vandaar dat deze Solatube Ventilatieset zeer innovatief is.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact