Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Techcomlight

IceTube

Bedrijfsnaam Techcomlight
KvK Nummer 09073353
Website www.techcomlight.nl
Beschrijving onderneming Techcomlight is daglichtprofessional in duurzame (dag)lichtoplossingen. Techcomlight richt zich op het importeren, fabriceren, ontwikkelen en distribueren van (dag)lichtproducten in de Benelux, waaronder het Solatube daglichtsysteem.

Techcomlight heeft zich erin gespecialiseerd om voor alle type ruimtes en gebouwen een lichtplan op maat te maken, desgewenst met complete berekeningen en/of turn-key oplevering. Zo wordt voor elke ruimte een optimale lichtspreiding en lichtopbrengst ontworpen en gerealiseerd.

Techcomlight ondersteunt daarnaast in daglichtadvies op locatie, installatieondersteuning en training.
Naam innovatie IceTube
Beschrijving innovatie De IceTube maakt daglichttoetreding nu ook mogelijk in koel- en vriesomgevingen. De IceTube is door Techcomlight ontwikkeld in samenwerking met onder andere de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Daglichtoplossing
De IceTube is speciaal ontwikkeld voor omstandigheden waarbij er grote temperatuurverschillen tussen binnen (-30 °C) en buiten (+30 °C) zijn. Dit betekent dat daglicht in nieuwe sectoren toegepast kan worden, bijvoorbeeld bij koel- en vrieshuizen, skihallen en schaatsbanen.

Kostenbesparend
Daglicht is kosteloos. Met het toepassen van daglicht kan kunstverlichting gedurende het grootste deel van de dag uitblijven. Er wordt bespaard op energieverbruik en de binnenruimtes zijn altijd goed verlicht. De IceTube is goed geïsoleerd en onderhoudsarm.

Lichtplan op maat
Goed daglicht begint met een daglichtplan. Techcomlight heeft zich erin gespecialiseerd om voor ruimten met grote verschillen in temperatuur een lichtplan op maat te maken. Zo wordt voor die ruimtes een optimale lichtspreiding en lichtopbrengst ontworpen en gerealiseerd.
Website innovatie https://www.techcomlight.nl/producten/ic...
Noodzaak en belang van deze innovatie Al vanaf het Kyoto-protocol worden koel- en vrieshuizen verplicht het energieverbruik te verlagen. Op het gebied van energie zijn de koel- en vrieshuizen namelijk grootverbruikers. Verlichting van ruimtes maakt een groot onderdeel uit van deze energielasten. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing om zowel de financiële situatie voor het bedrijf en de belastende situatie omtrent milieu voor de samenleving te verbeteren. Door middel van daglichttoetreding via de IceTube kan er namelijk daadwerkelijk verschil worden gemaakt in het betreffende koel- of vrieshuis.

In de sector recreatie zijn er tevens veel ‘gekoelde’ panden, bijvoorbeeld bij schaats- of skihallen. In deze hallen wordt vaak een gevoel gecreëerd alsof de bezoeker buiten is.
Voor recreatie en sportcomplexen biedt de IceTube de unieke beleving van het buiten zijn. Hierdoor geef je de klant het idee dat hij of zij daadwerkelijk bijvoorbeeld op de piste staat. Mensen die op zoek zijn naar een leuk uitje of dagje weg hebben talloze activiteiten waaruit ze kunnen kiezen. Vandaar dat er een uniek element toevoegen noodzakelijk is om ervoor de zorgen dat de klant jouw complex bezoekt.

Daarnaast heeft de IceTube nog voordelen voor medewerkers van zowel koel- en vrieshuizen als de recreatie en sportcomplexen. De juiste hoeveelheid daglicht in een koel- of vrieshuis zorgt voor een comfortabele en gezonde werkomgeving. De diffuse verspreiding van het daglicht door de IceTube is prettig voor werknemers en bezoekers. Daglicht verbetert voor werknemers de stemming, reduceert het maken van fouten en maakt het werken veiliger. Het concentratievermogen is hoger, waardoor er productiever wordt gewerkt. Bovendien is er meer algehele tevredenheid op de werkvloer en is er minder ziekteverzuim.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Veel mensen in deze sector zijn in de veronderstelling dat het toepassen van daglicht niet mogelijk is in deze sector. Dat was ook zo; er werd namelijk nog geen daglicht toegepast in deze omgevingen vanwege die reden. De IceTube brengt hier verandering in.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact