Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Stomydo

Stomadouche

Bedrijfsnaam Stomydo
KvK Nummer 60136901
Website www.stomydo.com
Beschrijving onderneming Wij ontwikkelen innovatieve stoma hulpmiddelen voor het veraangenamen van het leven met een stoma. Vanuit de vraag van Jan Dorssers, stomadrager en tevens goede vriend van Peter Cox -de oprichter van Stomydo- is het idee voor de stomadouche ontstaan. De stomadouche is inmiddels ontwikkeld tot een hulpmiddel waar vele stomadragers baat bij hebben. Daarnaast ontwikkelden wij de plakverwarmer waarmee stomadragers het stomamateriaal kunnen verwarmen zodat deze beter hecht op de huid en lekkages voorkomen worden. Met deze hulpmiddelen willen wij het leven van stomadragers veraangenamen en ervoor zorgen dat ze (weer) kunnen doen wat zij graag doen.
Naam innovatie Stomadouche
Beschrijving innovatie De Stomydo stomadouche is bedoeld voor de verzorging van het stoma en de huid rond het stoma. Hiermee kan de stomadrager het stoma en de peristomale huid goed reinigen aan de wastafel. Dit helpt de stomadrager de huid in goede conditie te houden en (huid)problemen te voorkomen. Daarnaast draagt de stomadouche bij aan de kwaliteit van leven van stomadragers doordat zij zich weer goed, fris en zeker voelen en kunnen doen wat zij graag willen doen. Een praktisch hulpmiddel dat ontwikkeld is in samenwerking met stomadragers voor stomadragers.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=cJVUs01a...
Noodzaak en belang van deze innovatie Zeker de helft van de stomadragers heeft regelmatig huidproblemen met alle gevolgen van dien. Men voelt zich niet fris, durft niet meer naar buiten te gaan en wordt onzeker. Ook ontstaan er lekkages vanwege de huidproblemen, waardoor mensen in een vicieuze cirkel terecht komen en lekkages en huidproblemen elkaar verergeren. De stomadouche verbetert de huidconditie en draagt bij aan de kwaliteit van leven van stomadragers.
De stomadouche zorgt daarnaast ook voor een kostenbesparing doordat de stomadragers minder materialen en accessoires nodig hebben vanwege de betere huidconditie.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er zijn geen vergelijkbare hulpmiddelen voor de stomadrager waar ook ter wereld beschikbaar. De huidige verzorging wordt gedaan met (vochtige) gaasjes en hier is nooit eerder een alternatief voor geweest. De stomadouche heeft vele voordelen voor stomadragers, medisch specialisten maar ook voor zorgverzekeraars.
De Stomydo stomadouche is dit jaar dan ook genomineerd voor de Zinnige Zorg Award van VGZ.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact