Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Springlab BV

Flo

Flo

Bedrijfsnaam Springlab BV
KvK Nummer 64603148
Website http://www.springlab.nl
Beschrijving onderneming Sociale onderneming met als missie om lichamelijke beweging weer een vast onderdeel te maken van ons dagelijks leven. Om dit te realiseren ontwikkelen we en vermarkten we innovatieve producten die dagelijkse beweging leuk maken.
Naam innovatie Flo
Beschrijving innovatie Flo geeft fietsers persoonlijk advies om vaker groen licht te halen. Dit gebeurt middels een interactieve installatie langs het fietspad op 120 meter van het verkeerslicht. Middels radardetectie (draadloos) meten we de snelheid van de fietser. Deze snelheid geven we door aan het verkeerslicht. Op basis van de groentijd en de snelheid geeft Flo aan de fietsers een visueel advies, in de vorm van een kort filmpje, welke snelheid de fietser moet fietsen om groen licht te halen. Als je een haas ziet moet je sneller fietsen voor groen, bij een duim fiets je al goed, bij de een schildpad moet je vertragen en bij de koe die gaat liggen op de weg ga je het dit keer helaas niet halen.
Website innovatie http://www.fietsflo.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie 1) Fietsen stimuleren in stedelijk gebied ivm de voordelen van fietsen op gebied van gezondheid en duurzaamheid. Steden worden steeds vuiler en lichamelijke beweging daalt bij mensen die wonen in steden.
2) Beleving van fietsen verbeteren in stedelijke gebieden. Door groei in aantal fietsers daalt ook de beleving van het fietsen in de stad. Gezien de maatschappelijke relevantie van het fietsen wil je dit effect tegengaan.
3) Verbeterd de doorstroom bij een verkeerslicht. Daardoor een efficiƫntere regeling.
4) Verhoogd de veiligheid. Door de drukte komen er langere wachtrijen bij verkeerslichten. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties omdat deze kruisend verkeer blokkeren. Door de doorstroom te verbeteren met Flo, hoeven minder fietsers te wachten en verkleinen we de gevaarlijke wachtrijen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel 1) Het is het 1e product op de markt wat fietsers al ver voor het verkeerslicht individueel helpt om vaker groen licht te halen en daarmee daadwerkelijk de doorstroom verbeterd.
2) Het is universeel en daarmee geschikt voor elk kruispunt en elke techniek / leverancier van verkeersregelinstallaties.
3) Wereldwijd zijn we hiermee de 1e!
4) Het product is samen met fietsers ontworpen en ook zeer aansprekend en gebruiksvriendelijk. Het design is dermate opvallend en anders dat we hiermee het verkeer een stukje leuker maken in plaats van alleen maar efficiƫnter, zoals de meeste oplossingen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact