Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

SpecialPlantZundert

Tea by me

Bedrijfsnaam SpecialPlantZundert
KvK Nummer 20142635
Website www.specialplantzundert.nl
Beschrijving onderneming Special plant zundert is een plant innovator die door sourching en veredeling unieke planteigenschappen beschikbaar maakt.
Bedrijf: beschrijf kort de missie van het bedrijf en hoe het bedrijf er nu uit ziet
Onze liefde voor thee willen we overbrengen door de theeplant voor heel europa beschikbaar te maken, maakt niet uit of dat voor een thee plantage, in je keuken raam op je terras is of leuk als cadeau of het verhaal te vertellen. Net zoals iedereen weet dat melk van de koe komt willen we dat iedereen zich straks realiseert dat thee van de camelia sinenis komt (en nee munt is geen thee maar smaakwater). Het waren de chinezen die tientallen jaren begonnen met thee verbouwen maar wat hun konden kun jij nu verbeteren!

Ondernemers: geef in het kort relevante informatie over de ondernemer(s) weer
1, Johan Jansen (plant innovator) Johan Jansen founder Tea by me and owner, 32 jaar 2 kinderen woont omgeving Breda en tevens eigenaar van special plant zundert. Na een half jaar in china te hebben gewerkt is Johan wat al een thee fanaat was hier verder in gaan verdiepen en zich gaan ergeren aan het feit dat het tot op de dag van vandaag onmogelijk is om thee planten (camelia sinencis) in Europa te kopen of maken.Hierop is het pionieren begonnen en zijn we gaan veredelen en zoeken naar genetica en na 6 jaar puzzelen is het gelukt om dit product voor iedereen toegankelijk te kunnen maken en tevens beschermde genetica erin onder te brengen. Dit heeft nog wat laatste fine tuning nodig en we zoeken nu de juiste distributie en handelskanalen die dit samen met ons kunnen vermarkten. Daarnaast is er nog onderzoek, verkenning en technische ontwikkeling nodig om tot een Dutch blend te kunnen komen en in heel Europa eigen thee productie mogelijk te maken.

Naam innovatie Tea by me
Beschrijving innovatie Er is nu op de gehele europese markt geen camelia sinensis (originele thee) te verkrijgen, zowel niet voor de professionele productie voor bijvoorbeeld thee plantages als voor consumenten gebruik. Dit in tegenstelling tot thee dat door 97% van de bevolking wordt gebruikt. Na 6 jaar engineering en sourching is het gelukt hier een stabiele productie van op te zetten en kunnen we Europa in de behoefte naar het verhaal waar thee echt vandaan komt gaan invullen. Daarnaast is het een zeer mooie tuinplant en geschikte kamerplant. Bijkomend voordeel dat het voor liefhebbers mogelijk wordt een eigen thee plantage aan te leggen en zelf producties te gaan draaien en een eigen blend te creƫren.
Website innovatie www.teabyme.eu
Noodzaak en belang van deze innovatie zonder deze innovatie zal thee ook de komende eeuwen uit azie blijven komen en we hier geen volledige grip op kunnen krijgen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel al eeuwen lang is er geen thee plant voor handen in Europa wat maakt dat we niet komen met deze heerlijke bladeren laat staan alle toepassingen die er daarnaast nog zijn en bovenal dat we geen eigen thee productie hebben wat wel door 97% van de wereldbevolking wordt gedronken.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact