Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Sociale Netwerk Controle (onderdeel van Sijben Financial Services BV)

Sociale Netwerk Controle

Polsband in horlegevorm

Bedrijfsnaam Sociale Netwerk Controle (onderdeel van Sijben Financial Services BV)
KvK Nummer 63855038
Website www.socialenetwerkcontrole.nl
Beschrijving onderneming Elektronisch toezicht justitie jeugd.
Naam innovatie Sociale Netwerk Controle
Beschrijving innovatie Op het moment dat justitie jongeren een gesloten setting verlaten (strafrechtelijk dan wel civiel) dan kan het eigen sociale netwerk elektronisch toezicht houden dmv onze polsband en ICT platform.
Voordeel is dat verantwoordelijkheid voor het toezicht wordt teruggelegd bij het eigen netwerk en jongeren eerder de jeugdinrichting kunnen verlaten. Prijspeil justitie jeugdinrichting per dag (prijs 2012) is 563 euro per dag. Elke dag die een jongere eerder naar huis kan met dit systeem zal de overheid budget besparen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Als gevolg van de decentralisatie jeugdzorg naar gemeenten komen er bij de gemeenten financiƫle grote kosten bij die onvoorspelbaar zijn. Het gaat dan om jongeren die in een gesloten setting worden geplaatst. Het belang om te kiezen voor Sociale Netwerk Controle is gelegen in het feit dat gemeenten een plaatsing kunnen verkorten wanneer toezicht en ondersteuning worden teruggelegd bij het sociale netwerk van de jongeren. Doel is om weer terug te werken naar vertrouwen waarbij vanaf de start weinig vrijheid wordt gegeven en naar verloop van tijd een jongere zich op meer locaties mag begeven.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het ICT platform is uniek in zijn soort. Deze stuurt namelijk mail meldingen naar het netwerk van de jongere in kwestie waardoor zij "live" elektronisch toezicht kunnen houden.
Daarnaast is ervoor de polsband door onze Duitse partner een unieke sluiting gepatenteerd exclusief voor Sociale Netwerk Controle. De sluiting is zeer klein en blijft tot 84 kilo gesloten.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact