Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Snocom BV

Snowcuber

Bedrijfsnaam Snocom BV
KvK Nummer 57420998
Website snocom.com
Beschrijving onderneming Snocom is een spin-off van de TU Eindhoven en Schiphol en is in 2013 opgericht door Henk en Theo Arntz aan het einde van de studie Werktuigbouwkunde van Henk aan de TU/e.
Naam innovatie Snowcuber
Beschrijving innovatie Aan de gates van luchthavens is geen plek voor grote volumes sneeuw. 1 centimeter sneeuw leidt al gauw tot 20 m3 sneeuw per gate. Sneeuw is niks anders dan een beetje ijs met heel veel lucht.

Om dit probleem van grote volumes sneeuw aan te pakken is een scheidingstechniek ontwikkeld om de lucht uit de sneeuw te persen. Deze techniek is de basis voor het product, de Snowcuber, dat luchthavens helpt om de uitdaging aan de gates op te lossen.

De Snowcuber leidt tot minder vertragingen, minder vrachtwagens voor sneeuwafvoer, lagere kosten, minder uitstoot en een veiligere operatie.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=xDAHq24w...
Noodzaak en belang van deze innovatie Het comprimeren van sneeuw leidt tot minder overlast bij reizigers en de zojuist beschreven voordelen voor luchthavens.

De steden vormen een tweede en veel grotere markt. De stad Montreal geeft bijvoorbeeld 40% van haar transport budget uit aan de afvoer van sneeuw. Het betreden van de gemeentelijke markt zal hier leiden tot een veiliger verkeer en lagere kosten.

In Nederland zal u ons echter niet veel tegenkomen, naast Schiphol.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel In 1901 beschreef Farquhar al een methode in zijn patent om sneeuw te comprimeren. Na hem volgende velen anderen, maar niemand zag het belang van de lucht in.

Ik wel en daarom heeft Snocom als eerste een machine kunnen ontwikkelen die sneeuw succesvol kan comprimeren door de lucht eruit te drukken.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact