Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Shypple

Shypple: shipping made simple

Toepassing getoond op scherm op laptop

Bedrijfsnaam Shypple
KvK Nummer 66593972
Website www.shypple.com
Beschrijving onderneming Een expediteur is de tussenpersoon die een wereldwijde supply chain voor import en export bedrijven regisseert. Vaak gaat dit gepaard met veel e-mails, telefoontjes, lastige vaktaal en veel documentatie en formaliteiten. Dit kost bedrijven tijd, geld en creëert een kostbare barrière tot wereldwijd handel drijven.

Shypple is een full-service, digitale expediteur die het verschepen van vrachten sneller, makkelijker en inzichtelijker maakt door het slim combineren van data en software. Wat expedia is voor de reisbureau's, is Shypple voor wereldwijde vrachtzendingen!
Naam innovatie Shypple: shipping made simple
Beschrijving innovatie Door het slim combineren van beschikbare informatie, juiste partnerships en zeer gebruiksvriendelijke software hebben we een web-app kunnen ontwikkelen waarmee importeurs en exporteurs binnen enkele seconden inzicht verwerven in de mogelijkheden hun handelswaar wereldwijd te verschepen. Anders dan bij traditionele ‘tussenpersonen’ zijn wij een online variant waarbij Nederlandse bedrijven prijzen en shipping mogelijkheden kunnen inzien van wereldwijde supply chains. Met een paar muisklikken is er een Chinese leverancier op de hoogte van je bestelling, staat je container in enkele dagen gevuld op een container schip en kun je deze live volgen tot de levering bij jou aan de deur vanuit je persoonlijke dashboard. Hiermee creëren we prijs transparantie, bieden de importeur/exporteur meer mogelijkheden en geven we hen relevantere en live informatie. De andere voordelen van data gedreven verschepen zijn dat we werken naar een kosten efficiënter business model dan de traditionele spelers. Daarnaast kunnen we meer inzicht creëren in ‘groenere’ opties zoals het binnenlandse container vervoer over binnenvaart schepen, die de traditionele expediteur vaak links laat liggen. Door data, transparantie en real-time inzicht centraal te stellen maken we ‘shipping simple’ en verlagen de barrière tot wereldwijd handelen!
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=Y9-qrLBR...
Noodzaak en belang van deze innovatie Juist voor Nederland als distributieland is innovatie in de logistiek enorm belangrijk. Over de afgelopen 30 jaar hebben we meer dan 25 miljard geïnvesteerd in onze main ports als de Rotterdamse haven en de Luchthaven Schiphol. Dit ter bevordering van onze eigen handel, maar ook om het aantrekken van andere industrieën te bevorderen. De werkgelegenheid in de logistiek is om die reden dan ook enorm. Echter dreigen wij onze competitiviteit als distributieland straks te verliezen. Onze Nederlandse carrier bedrijven NedLoyd en NS Cargo zijn in de loop der jaren overgenomen, en ook de container terminal ECT is in Chinese handen. Recentelijk nemen ook op digitaal vlak Amerikaanse bedrijven als Uber en Amazon, of het Chinese Alibaba een steeds groter gedeelte van de logistieke keten voor hun rekening. Deze disruptie is vooralsnog een bedreiging voor de Nederlandse logistiek. Echter zien wij bij Shypple het ook als een kans voor Nederland. Door juist nu te investeren in digitalisatie maken we een kans (wereldwijd) weer voorop te lopen op het gebied van logistieke technologie (LogTech). Een van de grootste kansen die wij zien is het efficiënter aan elkaar koppelen van de logistieke keten, door data gedreven en digitale tussenpersonen als Shypple. Door simpeler, sneller, met meer inzicht en tegen lagere kosten logistiek te regisseren, renderen onze duurbetaalde mainports en infrastructuur beter en verlagen we de drempel tot wereldwijd handelen voor ons Nederlandse MKB!
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De innovatie is al enigszins van de grond gekomen in de Verenigde Staten, maar staat nog in de kinderschoenen in Europa. Traditionele logistieke multinationals maar ook grote technologie bedrijven kijken naar hoe deze industrie aan te pakken, ieder op zijn eigen manier. De nieuwe spelers die wereldwijd vracht verkeer op onze manier aanpakken zijn op 1 hand te tellen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact