Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

PLANQ

Van afval tot circulair design meubilair

Bedrijfsnaam PLANQ
KvK Nummer 64278948
Website www.planqproducts.com
Beschrijving onderneming PLANQ is een designstudio die producten en interieurs ontwerpt- en realiseert door gebruik te maken van restmaterialen en hernieuwbare materialen. Met ‘Closing the loop’ als drijfveer wordt bijvoorbeeld oude bedrijfskleding ingezameld en teruggebracht in producten die een bewuste en inspirerende omgeving creëren, zoals custom-made inrichtingen voor bedrijven door middel van story-telling. 

Daarnaast biedt PLANQ onder het label REZIGN vaste meubelen aan, gevormd uit overstock textiel en natuurvezels gecombineerd met biologisch afbreekbare plastics. Zo maakt PLANQ gebruik van natuurvezels als hennep en vlas die op braakliggende gronden groeien, jute afvalzakken uit de cacao- en koffie industrie, maar ook van denim en oude bedrijfskleding kunnen tijdloze producten gemaakt worden. Deze producten hebben een universeel ontwerp waardoor ook uw bedrijfskleding hierin verwerkt kan worden. Zo sluiten wij samen de keten en dragen bij aan een betere wereld voor morgen.
Naam innovatie Van afval tot circulair design meubilair
Beschrijving innovatie PLANQ ontwikkeld circulaire inrichtingen en producten uit afvalstromen en hernieuwbare grondstoffen.
Zo sluiten wij kringlopen samen met bedrijven door hun afvalstromen een grondstof te laten zijn voor producten die zij zelf weer kunnen gebruiken. Denk hierbij aan oude spijkerbroeken, bedrijfskleding maar ook 5000 ton aan jute zakken uit de haven van Amsterdam worden ingezet om samen met een biologisch afbreekbaar plastic tot hoogwaardige producten gemaakt te worden. Hierdoor worden deze bruikbare vezels niet verbrand maar krijgen een hoogwaardige nieuwe toepassing als designstoel, kledinghanger of akoestische wanden. Ook worden er hernieuwbare vezels als hennep en vlas gebruikt die op verontreinigde grond groeien en aan het einde van de levensduur weer te composteren zijn.
Website innovatie https://www.youtube.com/watch?v=H77XH28p...
Noodzaak en belang van deze innovatie 20.000 ton. Is de hoeveelheid aan textiel afval dat elk jaar wordt verbrand in Amsterdam. Dat zijn 32 olympische zwembaden vol! 65% daarvan is gewoon bruikbaar! Wij gaan daar wat aan doen! Wij maken designmeubels die er niet alleen mooi uitzien, maar vooral ook een milieubewust verhaal vertellen.
Door afvaltextiel weer te hergebruiken inspireren wij niet alleen andere, de producten zijn ook zelf onderdeel van de oplossing! 425.000 ton. Aan CO2-uitstoot kunnen wij hierdoor landelijk reduceren. En dragen zo bij aan een circulaire economie.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Dit is een vernieuwend concept omdat de huidige lineaire economie werkt volgens het TAKE-MAKE-WASTE systeem. PLANQ maakt gebruik van afvalstromen en hernieuwbare stromen die aan het einde van de levensduur weer zonder schade teruggegeven kunnen worden aan de natuur of door ons zelf hergebruikt kunnen worden. Textielafval krijgt bijvoorbeeld weer een hoogwaardige toepassing (up-cyclen) en is ook weer terug te nemen en te vervormen naar een nieuw product aan het einde van de levensduur. Zo houden wij de grondstofstromen in een kringloop en hoeven deze niet weggegooid of verbrand te worden.

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact