Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

No Time To Waste BV

Outsourcen van circulair inkopen

Bedrijfsnaam No Time To Waste BV
KvK Nummer 57933693
Website www.snew.eu
Beschrijving onderneming Wist u dat over 20 jaar maar liefst 30% van de grondstoffen op is? Door de (over)consumptiemaatschappij waarbij iedereen het nieuwste van het nieuwste wil hebben, worden er steeds meer producten (vaak onnodig) geproduceerd. Al eeuwenlang putten we de aarde uit om steeds weer innoverende producten op de markt te brengen, zonder door te hebben wat we eigenlijk veroorzaken. De grondstoffen raken op doordat ze verbruikt worden in plaats van hergebruikt en we zullen nieuwe manieren moeten vinden om dit probleem op te kunnen vangen. En dat terwijl er op de afvalbergen (ook in ontwikkelingslanden) genoeg ligt om dit weer decennialang aan te vullen.
Naam innovatie Outsourcen van circulair inkopen
Beschrijving innovatie SNEW maakt de ICT-keten circulair. Wij kopen verouderde ICT apparatuur op bij (ICT) bedrijven en geven deze een tweede levenscyclus. Indien mogelijk wordt deze apparatuur refurbished tot zo goed als nieuw, waarnaar ze opnieuw verkocht worden en een tweede leven krijgen. Apparatuur waarbij dit niet meer kan, wordt volledig ontmanteld en gerecycled. Dit heeft meerdere voordelen: de levenscyclus van deze apparatuur wordt opgerekt, grondstoffen worden aangevuld en de klant heeft een mooie MVO-invulling, die nog geld oplevert ook.

Circulair inkopen kan gezien worden als de belofte dat de apparatuur teruggekocht wordt aan het eind van de levensduur. Wij zijn hier een bedreven en ervaren outsourcings-partner voor. De ICT-reseller kan zo een extra dienst aanbieden zonder enig risico te lopen. Het mooiste is nog dat dit voor alle betrokken partijen winstgevend is. Van onze klant tot aan zijn klant. Wij zorgen zo voor een ontzorgende en een verkoopversterkend concept.

De ingenomen apparatuur wordt gefilterd door sociale werkplaats ’t Veer uit België waar ze uitgezocht worden door mensen met een beperking. De apparatuur die nog functioneert, krijgt een tweede leven. De apparatuur die volledig kapot is, wordt gerecycled door Galloo, een van de belangrijkste recyclagebedrijven van Europa.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De noodzaak hiervoor is nu groter dan ooit want over 20 jaar is 30% van de volledige grondstoffen op. Door dit innoverende concept zijn wij in staat om dit grondstoffentekort dubbel tegen te gaan: door verkoop van refurbished producten zodat er geen nieuwe gemaakt hoeft te worden en door recycling.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Circulaire economie an sich is nog een vrij nieuwe beweging. Wij zijn hier echter al jarenlang mee bezig en hebben inmiddels zoveel kennis en kunde opgedaan, dat wij dit door hebben getrokken. Samen met andere partners kunnen wij dit circulair inkopen aanbieden aan bedrijven. Voor het filteren van de apparatuur maken wij gebruik van mensen met een beperking van sociale werkplaats ‘Veer uit België.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact