Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

NPSP

Nabasco8010

Bedrijfsnaam NPSP
KvK Nummer 6014 7997
Website www.npsp.nl
Beschrijving onderneming NPSP ontwikkelt mooie, duurzame biobased circulaire materialen en producten voor bouw, straatmeubilair en interior design.
Naam innovatie Nabasco8010
Beschrijving innovatie Nabasco8010 is een esthetisch en milieuvriendelijk bio/circulair materiaal. De basis bestaat uit vezels die elders niet meer gebruikt kunnen worden. Dit kunnen reststromen uit de kledingindustrie, landbouw en landschap zijn.
Door het toepassen van deze vezels en een biohars, in plaats van op aardolie gebaseerde hars, ontstaat een biobased composiet met een zeer lage CO2 voetafdruk. Na een lange gebruiksfase wordt het plaatmateriaal hergebruikt of tot grondstof voor nieuwe platen verwerkt.
Voor de productie van het biocomposiet wordt ook aanzienlijk minder energie gebruikt dan bij materialen als metaal, glas en aluminium. De grondstoffen komen bovendien uit Europa en ook de productie is Europees.
Duurzaamheid is belangrijk, maar het oog wil ook wat. Het biocomposiet bestaat onder andere uit natuurvezels die voor een natuurlijk en esthetisch design zorgen. De plaatmaterialen zijn ook in meerdere kleuren en diktes verkrijgbaar.
Met de voordelen voor natuur en milieu, kan het nieuwe biocomposiet de branche versneld verduurzamen en daarmee aan de opkomende vraag van klanten voldoen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De economie transformeert van lineair naar circulair. Dat vraagt om nieuwe oplossingen, ook voor de bouw branche. NPSP BV uit Hoofddorp heeft hier een antwoord op gevonden in de vorm van een nieuw biocomposiet (NABASCO 8010), welke voor meer dan 80% bestaat uit biobased en circulaire grondstoffen. Dit materiaal is uniek in de wereld en wordt reeds in meerdere branches toegepast.
De bouwsector in Nederland toont steeds meer interesse in biobased bouwmaterialen. Biobased bouwmaterialen zijn materialen met een biologische oorsprong en zijn (binnen afzienbare tijd) hergroeibaar. Ook op het gebied van gevelbekleding bieden biobased materialen zoals bio-composieten veel potentie.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Dit materiaal is uniek in de wereld en wordt reeds in meerdere branches toegepast.
Er is een patent voor aangevraagd.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact