Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Mofixx BV

Mofixx laparoscoophouder

Mofixx laparoscoophouder in operatiekamer

Bedrijfsnaam Mofixx BV
KvK Nummer 60709456
Website www.mofixx.com
Beschrijving onderneming Mofixx is een medisch technologische start-up
Naam innovatie Mofixx laparoscoophouder
Beschrijving innovatie Mofixx fixeert tijdens minimaal invasieve ingrepen endoscopen (en andere instrumenten) in iedere gewenste positie. Door het indrukken van één knopje geplakt op de endoscoop kan deze worden verplaatst met één hand op een intuïtieve manier, "drag and drop".
Website innovatie www.mofixx.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Tijdens minimale invasieve chirurgie hebben zowel de assistent als de chirurg vaak een slechte ergonomische werkhouding. Dit veroorzaakt fysieke klachten en ziekteverzuim. De OK assistent moet langdurig de camera ( laparoscoop) in vaste positie houden. Dit veroorzaakt trillingen van het beeld op monitor. De westerse wereld heeft de komende jaren een groot tekort aan goed opgeleid OK-personeel. De Mofixx laparoscoophouder stelt de chirurg in staat zelf de camera te verplaatsen naar iedere gewenste positie en eenvoudig te fixeren. Voordelen gebruik Mofixx zijn: betere werkomstandigheden voor chirurg en assistent, stabieler beeld op monitoren minder personeel nodig aan OK tafel tijdens minimaal invasieve ingrepen. Mofixx maakt "solo surgery" mogelijk.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Er bestaan laparoscoop houders die met minimaal 2 handen ge(re)positioneerd moeten worden. Computer gestuurde robotarmen zijn vele malen duurder, zijn groot en hebben hoge operationele kosten. De gepatenteerde Mofixx houder is door zijn éénvoud en lage kosten een goed economisch alternatief en biedt daarmee ziekenhuizen een oplossing voor betere arbeidsomstandigheden in OK, trillingsvrije monitorbeelden (extra belangrijk bij 3D) en personeelsschaarste.

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact