Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Mobeye BV

Cow Call

Koe met kalf

Bedrijfsnaam Mobeye BV
KvK Nummer 17218489
Website www.mobeye.nl
Beschrijving onderneming Mobeye B.V. is fabrikant van elektronicaproducten voor ondermeer de beveiligings-, medische en agrarische sector. Met een eigen R&D afdeling is Mobeye gespecialiseerd in low power telemetrie- en GSM-technologie.
Naam innovatie Cow Call
Beschrijving innovatie De Cow Call informeert de boer als de koe begint met kalveren. Zodra de vliezen breken, ontvangt de boer een bericht op zijn mobiele telefoon. De techniek erachter is een diervriendelijk ingebrachte sensor, die samen met het vruchtwater wordt uitgedreven. In de laatste weken van de zwangerschap wordt deze sensor ingebracht en gemonitord. Middels een draadloze communicatiemodule kan de sensor van binnenuit de koe communiceren. Een GSM telemetriemodule en een Internet of Things (IoT) platform zorgen ervoor dat de contactpersonen tijdig worden geïnformeerd.
Website innovatie www.cowcall.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Voor de meeste koeienrassen is het van groot belang dat de boer aanwezig is of zelfs helpt bij de bevalling. De boer is geholpen met een tijdig seintje dat de vliezen zijn gebroken. Dit is meestal een uur voor de bevalling. Met het concept ‘your cow will call you’ informeert de Cow Call de boer op het juiste moment. De innovatie zorgt voor minder complicaties bij de bevalling en minder slapeloze nachten voor de boer. Bovendien kan de koe, door de autonome werking van de Cow Call, ook buiten in veld bevallen in plaats van in de stal.
De boer kan door de Cow Call op het juiste moment aanwezig zijn, wat goed is voor dier én mens.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De Cow Call is zowel qua functionaliteit als techniek vernieuwend. Alternatieve methoden, zoals de drachtige koe via camera’s bekijken, zijn arbeidsintensiever en minder accuraat. Het kost de boer veel tijd, of –nog erger- hij is te laat of zelfs niet aanwezig bij de bevalling.
Vanuit technisch oogpunt zijn meerdere innovaties in de Cow Call samengebracht. De sensor heeft een unieke vorm die de koe niet schaadt. Via een speciaal ontwikkelde point-to-point LoRa verbinding communiceert de sensor vanuit de koe. De ontvangstmodule is geïntegreerd met een low power telemetriesysteem. Deze zet via GSM een verbinding op, rechtstreeks met de telefoon van de boer of via een IoT platform. Door het extreem zuinige ontwerp kan de gehele kit autonoom en langdurig op batterijen werken.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact