Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Metrical Metaalbewerking BV

Buizen afsteek en ontbraam machine.

Bedrijfsnaam Metrical Metaalbewerking BV
KvK Nummer H20088614
Website www.metrical.nl
Beschrijving onderneming Metrical is fabrikant van halffabrikaten voor de diamantboor industrie.
Naam innovatie Buizen afsteek en ontbraam machine.
Beschrijving innovatie Deze volautomatische buizenafsteekmachine steekt buizen met een beitelhouder af, waarbij het oppervlak perfect haaks en vlak is. Dit t.o.v. een zaagmachine, die deze nauwkeurigheid niet kan behalen en waarbij nabewerkingen nodig zijn om dit voor elkaar te krijgen. De buizenafsteekmachine is zeer eenvoudig te bedienen. D.m.v. het ingeven van 4 parameters op een touch-screen stelt de machine zichzelf helemaal in. Buizen in de diameter 25 mm t/m 160 mm volautomatisch afgestoken. De buizenafsteekmachine heeft geen omsteltijden, (dit gebeurd automatisch in een fractie van een paar seconde) en werkt geruisloos. (een zaagmachine zeker in het geval buizen gezaagd worden maakt heel veel lawaai, deze buizenafsteekmachine hoor je nagenoeg niet) Ook heeft de buizenafsteekmachine geen koelmiddelen nodig, de buizen worden droog afgestoken, zodat deze machine heel milieuvriendelijk is. Ook is het energieverbruik laag, doordat de machine een buis van bijvoorbeeld 160 mm in 17 seconden afsteekt en ontbraamd, terwijl een zaagmachine enkele minuten nodig heeft deze diameter 160 mm buis door te zagen, waarbij na het zagen nog 2 nabehandelingen nodig zijn die nu bij deze afsteekmachine niet meer nodig zijn. Het is dankzij deze machine mogelijk om zelfs enkel stuks sneller te produceren dan op de ouderwetse productie manier. De machine is geschikt voor 1 stuks t/m zoveel stuks als men nodig heeft. De machine werkt onbemand. Alleen het af te steken buismateriaal moet op de oplegbaan geplaatst worden. Deze ene buizenafsteekmachine vervangt de gehele zaag en vlak en ontbraam afdeling bij Metrical.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De noodzaak om deze machine te ontwikkelen is groot. Aangezien Metrical in Nederland haar productie wil houden, is het nodig zoals onze minister president Mark Rutte in Januari vorig jaar tijdens zijn bezoek aan ons bedrijf uitsprak, moet men net iets slimmer zijn en innovatiever dan de concurrentie ( zie filmpjes Mark Rutte bezoekt Metrical Halsteren.) Mark Rutte bezocht innovatieve bedrijven in Nederland die al aangetoond hebben dat het middels innovatie mogelijk is om productiewerkzaamheden voor laag opgeleide mensen gewoon in Nederland kan blijven plaatsvinden. Metrical stond in 2011 ook in de TOP 110 op plaats 69. Metrical heeft in december 2012 de Kamer van Koophandelprijs gewonnen door aan te tonen dat productie weldegelijk kan plaatsvinden. Metrical wil een voorbeeld bedrijf zijn in deze, en is dit ook een van de belangrijkste kernwaarden in het bedrijf. Overigens is Metrical al weer bezig met het bouwen van haar nieuwst innovatie, een volautomatische boorhouder-richtmachine. Ook deze machine bestaat nog niet. Metrical heeft de afgelopen jaren meerdere innovatieve machines gebouwd.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Deze innovatie bestond nog niet. Samen met de machinebouwer van Metrical zijn we ongeveer 3 jaren geleden begonnen met de ontwikkeling van deze buizenafsteekmachine. Dit soort buizenafsteekmachines bestonden nog niet. Er zijn wel buizenafsteekmachines te koop, doch kun je pas na heel lange ombouwtijden hele grote series maken. Metrical maakt ook 1 stuks, of 10, of 100, of welke hoeveelheid dan ook. De buizen zijn in iedere willekeurige diameter vanaf 25 mm t/m 160 mm af te steken zonder omsteltijden met 1 machine zonder verdere hulpmiddelen of opspanmiddelen. De buizen zijn na het afsteken perfect vlak en ook nog een ontbraamd in een en de zelfde machine.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact