Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Maatschappelijke Coalitie

Zelf aan het Werk

Bedrijfsnaam Maatschappelijke Coalitie
KvK Nummer 64367282
Website www.maatschappelijkecoalitie.nl
Beschrijving onderneming De Maatschappelijke Coalitie is een Sociale Onderneming en heeft als doel om economische kansen te creëren voor álle inwoners van Nederland. Dat doen we door samen te werken met inwoners, werkgevers, onderwijsinstellingen en gemeenten. We hebben een aantal programma's ontwikkeld om deze samenwerking concreet te maken. Eén van deze programma’s is: ‘Zelf aan het Werk’.
Naam innovatie Zelf aan het Werk
Beschrijving innovatie ‘Zelf aan het Werk’ heeft de volgende innovaties gerealiseerd:

1. Het project ‘Zelf aan het Werk’ wordt uitgevoerd door een SupportDesk waarin mensen werkzaam zijn die allen afkomstig zijn uit de bijstand (P-Wet). We zijn op 1 april 2016 gestart met 6 personen (3FTE). Ondertussen zijn we met 10 medewerkers en groeien door naar 25 per eind 2017. Alle medewerkers die vanaf het begin zijn gestart hebben een reguliere baan gevonden. ‘Zelf aan het Werk’ wordt door de overheid aangemerkt als een concrete ‘Social Innovation’.

2. De SupportDesk sluit met name 'Klein MKB' (2-19 werknemers) aan op ons platform. Werkgevers kunnen hun vacatures gratis plaatsen. Het plaatsen gebeurd op een innovatieve manier: eerst worden functies beschreven (‘articuleren van de vraag’). Daarna wordt pas de functie vrijgegeven als vacature. Deze aanpak scheelt enorm veel tijd voor job hunters om vacatures te genereren – dat gaat met ons platform volledig automatisch.

3. In een telefoongesprek van minder dan een kwartier sluit de SupportDesk werkgevers aan (op basis van KVK-gegevens) en voorziet ze van professionele functiebeschrijvingen (MKB heeft die vaak niet).

4. De functiebeschrijvingen komen uit het ‘NationaalFunctieHuis’. Hierin zijn 26.000 functies al in beschreven. Via de 'Crowd' worden de beschrijvingen verder aangevuld met passie- en competentieprofielen, en met harde selectievragen.

5. Het publiceren van vacatures gaat via smart phone binnen 30 seconden.

6. Sollicitanten ontvangen passende vacatures. Men hoeft zelf niet te zoeken naar vacatures - vacatures zoeken de beste kandidaten. Elke sollicitant ontvangt daarnaast nog eens persoonlijk leeradvies om ze te helpen wendbaar te worden.

7. Voor het genereren van het persoonlijk leeradvies gebruiken we een eigen ontwikkeld algoritme om uit een database van 12.000 leeritems (groeit elke week) te selecteren die relevant zijn voor het individu om zich te blijven ontwikkelen om wendbaar te worden. Hiermee genereren we positieve energie – daar heeft de doelgroep behoefte aan!

8. Der werkgever kan via de TalentPool kandidaten direct selecteren. Elke kandidaat wordt door een algoritme gewaardeerd op ‘meest geschikt’. De werkgever kan de kandidaten direct uitnodigen voor gesprek.
Website innovatie www.zelfaanhetwerk.nl
Noodzaak en belang van deze innovatie ‘Zelf aan het Werk’ genereert EXTRA vacatures uit een doelgroep (‘Klein MKB’) die door gemeenten en UWV (amper) wordt benaderd. Door deze latente vraag te ontsluiten zijn we in staat om meer matches te genereren (op basis van ons algoritme) waardoor we extra arbeidscontracten realiseren. Op dit moment bieden we per maand 8-12 mensen uit de doelgroep een arbeidscontract aan. Dat is een schadelastvermindering op jaarbasis van 1.5M€. ‘Zelf aan het Werk’ stelt de overheid in staat om meer te doen met minder publieke middelen.

Voor MKB-ondernemers bieden we tegen 0€ een volledig werkend HR-systeem.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De Maatschappelijke Coalitie maakt gebruik van een innovatief ‘Total Talent’ platform. Aan dit platform hebben we een organisatorisch model toegevoegd waardoor we een ‘High Tech and High Touch’ implementatie hebben gebouwd. Wij hebben de overtuiging dat de combinatie van de beste technologie met het beste implementatieschema leidt tot de beste resultaten.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact