Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

MEA-Innovation BV

SEM

Bedrijfsnaam MEA-Innovation BV
KvK Nummer 67928552
Website www.mea-innovation.nl
Beschrijving onderneming Onderneming welk zich richt op innovatie, energiebesparing en duurzaamheid. Hiervoor ontwikkeld de onderneming producten.
Naam innovatie SEM
Beschrijving innovatie SEM staat voor Smart Energy Monitor. Door SEM krijgen huishoudens meer inzicht in hun energie verbruik (Elektra, Gas, Water) en door gebruikmaking met Internet of things krijgt het product ontelbare mogelijkheden. Het unieke is dat De SEM elke dag de meterstanden zelf opslaat en deze blijven bij de consument. Dus geen Cloud oplossingen, daarnaast is het een low cost product en dat maakt het toepasbaar voor een groot publiek.
SEM kan tevens laag tarief en hoog tarief detecteren. Door IoT kan SEM andere apparaten aansturen op het meest gunstige tarief (loadbalancing).
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Consumenten besparen tot 20% energie indien ze meer energie bewust worden. Door ze meer inzicht te laten geven en ze te attenderen als ze verspillend bezig zijn, kan veel energie worden bespaard.
Dit helpt mee aan de CO2 reductie per huishouden.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Door geen cloud toepassing toe te passen en het systeem te koppelen met IFTTT (internet of things) ontstaat er een product welk veel mogelijkheden heeft . Belangrijk : De data blijft bij de consument. Daarbij blijft de klant in de "driverseat" om de data te delen met andere partijen. Tevens bestaat de mogelijkheid om de data onderling te vergelijken. Dit kan een energie challenge bewerkstelligen. vergelijk je data met andere gebruikers.
Slimme algoritmen zoals Graaddagen compensatie (compensatie energieverbruik afhankelijk van buiten temperatuur), douche detectie functie (datum, tijdstip, duur en waterverbruik van douchebeurt weer) geven consumenten meer inzicht in hun energie verbruik.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact