Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Laeq Health BV

Laeq Health 3.0

App en Laeq thuislaser

Bedrijfsnaam Laeq Health BV
KvK Nummer 64739368
Website www.laeqhealth.com
Beschrijving onderneming Laeq staat voor LAser EQuipment. Een organisatie met een duidelijke missie. “Better every Day”. Beter worden, gezond blijven en fitter worden. We ontwikkelen apparatuur op het gebied van low level laser therapie, ofwel photobiomodulation, volledig veilig, geprotocolleerd, e-health en voor iedereen toepasbaar voor een lage prijs. De geneeskunde van de toekomst wordt het wel genoemd. We zijn een jonge onderneming met grote aspiraties omdat er enorm veel te winnen valt op de gezondheidskosten en kwaliteit van leven van mensen. Mensen een oplossing bieden als het gaat om beter worden, gezond blijven en fitter worden. Een werkende oplossing, een eenvoudige oplossing, volledig wetenschappelijk onderbouwd, veilig, gericht op consument en behandelaar, aangestuurd door een App en eigen dossier inzake pijn-, slaap-, energiescores en therapietrouw. Na meer dan een jaar testen zijn de resultaten verbluffend en alleen maar positief, en dat zonder bijwerkingen. Vanaf januari 2017 is dit product verkrijgbaar.

Elke dag beter
Wij helpen mensen met ons hart.
Om hun leven te verbeteren.
Pijnvrij, gezonder en vitaler.
We vragen elke dag hoe het met u gaat.
Om u te helpen te verbeteren.
Uw doelen te bereiken.
Omdat elke dag anders is.
Omdat het een subtiele vooruitgang is.
We willen voortdurend innoveren.
Om nog meer mogelijk te maken.
En nog meer levens te verbeteren.
Elke dag weer.
Elke dag beter.
Naam innovatie Laeq Health 3.0
Beschrijving innovatie Laeq Health3.0, een
Innovatieve E-Health behandeling voor onder meer fibromyalgie, ME/CVS en migraine.

De wetenschappelijke onderbouwing is er. De reacties van gebruikers zijn eensluidend positief en enthousiast. De apparatuur is er. De app is er. De website (www.laeqhealth.com) is er. Kortom: Laeq Health is helemaal klaar om low level laser / photobiomodulation wereldwijd op de kaart te zetten. En daarmee een E-Health behandeling voor aandoeningen als fibromyalgie, ME/CVS en migraine letterlijk en figuurlijk onder handbereik van velen te brengen. Velen, met recht, want zo’n 2 tot 3 procent van de wereldbevolking (in Nederland alleen al zo’n 350.000 mensen) wordt geplaagd door fibromyalgie.

Wat het is, PBM? PBM is de afkorting van ‘photobiomodulation’. Het is een veilige vorm van low level lasertherapie voor thuisgebruik, die ervoor zorgt dat ons lichaam als het even hapert weer helemaal optimaal gaat functioneren. Of het voorkomt dat ons lichaam haperingen begint te vertonen.
Dat doet het door via monochromatisch licht, licht dus van één golflengte op een laag wattage, energie toe te dienen aan de mitochondria (de batterijen van de cellen in ons lichaam). Deze zorgen er daardoor voor dat er sprake is van een betere doorbloeding, ons bloed meer zuurstof opneemt en de aanvoer van voedingsstoffen en de afvoer van afvalstoffen verbeteren. En heel belangrijk, PBM zorgt voor een optimalisatie van het immuunsysteem. Dat alles veilig en zonder bijwerkingen.

De effectiviteit van PBM wordt onderschreven door artikelen in toonaangevende medische vakbladen en veel wetenschappelijk onderzoek.

Eén en al gebruiksgemak, PBM. Al was het maar omdat het een behandeling is waarvoor de gebruiker niet naar de huisarts dan wel een ziekenhuis of kliniek hoeft. Iedereen kan met PBM aan de slag. Overal ook: thuis, onderweg, in de auto, op vakantie, tijdens een weekendje weg... Dat gebruiksgemak heeft alles te maken met de Laeq Health 3.0. Zo heet de thuislaser die Laeq Health op de markt brengt.

Veiligheid troef
Deze thuislaser, de Laeq Health 3.0 dus, staat niet op zichzelf maar is voortdurend gekoppeld aan de Laeq app. Deze stuurt de thuislaser en daarmee de behandeling helemaal aan. Waarmee deze behandeling de eerste ter wereld is waarbij het behandelprotocol voor gebruik is ingesteld en de gebruiker daar zelf niet eigenhandig iets aan kan veranderen. Overdosering, zoals bij medicatie wel kan, is dan ook uitgesloten. Veiligheid troef kortom.

Een toonbeeld van E-Health, PBM, lees de Laeq Health 3.0 in combinatie met de Laeq app. Zo garandeert de directe koppeling tussen thuislaser en app het nauwgezet meten, registreren en controleren van de therapietrouw, pijnscore en energiescore. Met als prettige bijwerking dat hij of zij direct inzicht heeft in het effect van de behandeling.
Bovendien stelt de directe koppeling tussen thuislaser en app de gebruiker niet alleen in staat om zijn behandeling op de voet te volgen, maar worden daardoor ook behandelingsdata verzameld. Data aan de hand waarvan de gebruiker direct de vorderingen en effecten van de behandeling kan terugzien. Dus helpt de APP je elke keer herinneren wanneer je hem moet gebruiken. Hij vraagt je elke keer hoe het met je gaat wat je pijn scores zijn, hoe je slaapt, en laat ook zien wat de verbeteringen zijn. Dus je eigen persoonlijke coach.

Aantoonbaar effectief
Over effectiviteit gesproken: PBM is aantoonbaar effectief waar het gaat om de behandeling van fibromyalgie. Dat heeft alles te maken met de resultaten van het onderzoek uit 2013 van professor Frank L. Rice, neurowetenschapper aan de Universiteit van New York, waarin hij aantoonde dat fibromyalgie direct terug te voeren was op een verstoorde bloedstroom.
Omdat PBM, lees de Laeq Health 3.0 in combinatie met de Laeq app, juist de doorbloeding weer helemaal optimaliseert, is het bij uitstek een probate behandeling van fibromyalgie. Tot complete genezing aan toe. Al heel wat fibromyalgiepatiënten in ons land kunnen dat uit hun eigen praktijk staven. Hun klachten zijn minder en minder geworden. Tot compleet verdwenen aan toe. Hun levens zijn stukken prettiger en positiever geworden. Ook omdat hun geneesmiddelengebruik (pijnstillers, ontstekingsremmers en slaapmiddelen), met alle bijwerkingen van dien, tot nul is gereduceerd.

Besparing zorgkosten
Daarmee levert PBM ook zonder meer een positieve bijdrage aan een uiterst actueel onderwerp: de kostenbesparing in de zorg. Waar het gaat om fibromyalgie levert PBM, met een kostenplaatje van gemiddeld € 1,00 per dag, per patiënt een gemiddelde besparing aan zorgkosten op van € 7.000 per jaar.
Tel daarbij op dat PBM ook meer en meer aantoonbaar effectief lijkt te zijn waar het gaat om de behandeling van ME/CVS alsmede van tal van vasculair gerelateerde aandoeningen, migraines en stofwisselingsziektes en deze besparing op de zorgkosten zou zelfs nog vele malen hoger kunnen uitvallen.
Zo melden ME/CVS patiënten die de Laeq Health 3.0 gebruiken een aanzienlijk sneller herstel na inspanning. Bovendien: omdat PBM het iedereen (ook niet-patiënten) mogelijk maakt om vitaler te worden en te blijven, krijgen ziektes sowieso minder kans. Daardoor wordt er minder een beroep gedaan op de zorg en gaan de zorgkosten omlaag. Net als trouwens de verzuimkosten voor werkgevers.

Samenwerkingen
Inmiddels zijn data-analisten van het AMC gemobiliseerd en wordt in samenwerking met het Academisch Ziekenhuis in Maastricht gekeken naar wat dit voor sporters kan doen. Ook in het Poolse Bydgoszcz en aan de universiteit van het Finse Helsinki wordt momenteel de Laeq Health gebruikt en onderzocht.

Elke dag beter
De belofte waarmee Laeq Health PBM en daarmee thuislasertherapie wereldwijd op de kaart zet: Elke dag beter. Met direct daar achteraan: Beter worden, gezond blijven, fitter worden. Daarmee geeft Laeq Health aan dat PBM zich niet alleen leent als behandeling van ziektes en aandoeningen, maar ook geschikt is als algemeen breed inzetbaar middel ter verhoging van een ieders weerstand en, meer specifiek voor sporters, van de algehele fitheid, meer energie en sneller herstel na inspanning.
Website innovatie https://www.facebook.com/Laeqhealth/
Noodzaak en belang van deze innovatie Er is nu een oplossing beschikbaar voor velen. Innovatief, veilig, gecontroleerd. Voor degene die ziek is zoals fibromyalgie, ME/CVS, migraine e.d. Maar ook om gezond te blijven. En zeker om fitter te worden.

Dit impliceert een betere kwaliteit van leven voor gebruikers van de laeq health, maar zeker ook een materieel positief effect op gezondheidskosten en dalend ziekteverzuim.
En dat met een methode zonder medicatie, zonder bijwerkingen: Iedere dag een beetje beter.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Dit is een volledig nieuw artikel op de gezondheidsmarkt. Er is geen concurrentie die veiligheid, therapietrouw, meten van scores e.d. volledig ingebed heeft in een device in combinatie met de laeq App.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact