Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Fiberneering Technology Development

FRP3D

Bedrijfsnaam Fiberneering Technology Development
KvK Nummer 63491362
Website www.frp3d.com
Beschrijving onderneming Fiberneering is een engineering bedrijf gestart vanuit een passie voor lichtgewicht materialen en de nieuwe toepassingen die deze materialen mogelijk maken. We zijn een groep ingenieurs met verschillende achtergronden die houden van een technische uitdaging. Onze kern competentie zijn vezelversterkte kunststof composieten, waar wij een nieuw en innovatief productieproces voor ontwikkeld hebben. Wij leveren specifiek voor onze klanten ontwikkelde producten.
Naam innovatie FRP3D
Beschrijving innovatie Vezelversterkte kunststof composieten (VVK) worden veel toegepast in een groot aantal markten; iedereen kent de carbon racefietsen en tennisrackets, maar ook in de luchtvaart, windenergie, automotive en maritieme markten zijn de toepassingen tegenwoordig al zeer breed - wereldwijd is het in totaal een markt van bijna 80 miljard dollar. In het algemeen worden VVK's toegepast daar waar laag gewicht, hoge sterkte en stijfheid en grote buitenduurzaamheid van belang zijn.

Fiberneering heeft het FRP3D proces ontwikkeld om doormiddel van een eigen 3D printtechniek, VVK producten te kunnen produceren. De producten die met het FRP3D proces gemaakt worden kenmerken zich door de afmetingen (tot 1m is momenteel mogelijk in 1 print) en de mechanische eigenschappen die ons in staat stelt om te concureren met huidige verwerkingstechnieken.

De voordelen van 3D printen zijn evident; snelle doorlooptijd, hoge mate van flexibiliteit in de productie en geen afval (immers alle materiaal eindigt in het product). Wij zijn uniek in de wereld dat we deze voordelen nu ook in de composiet industrie kunnen gebruiken.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De VVK markt is sterk groeiend. Echter een groot deel van de productie is nog steeds met technieken van 20 tot 30 jaar geleden. Dit zorgt ervoor dat composiet producten vaak duur zijn en niet de gewenste mogelijkheden bieden. Met onze FRP3D techniek maken wij dit nu wel mogelijk.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is een door ons gepatenteerd proces. We zijn de enige in de wereld die dit kunnen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact