Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Eyedog

mobile wayfinding

Navigatiesysteem in gebouwen op scherm smartphone

Bedrijfsnaam Eyedog
KvK Nummer 30250978
Website www.eyedog.mobi
Beschrijving onderneming Mobile wayfinding voor grote complexe gebouwen
Naam innovatie mobile wayfinding
Beschrijving innovatie Slim wayfinding systeem op de smartphone om bezoekers van grote complexe gebouwen eenvoudig de weg te laten vinden binnen het gebouw.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Ziekenhuizen:
Verbeteren patient ervaring, patienten kunnen zich thuis voorbereiden en arriveren minder gestressed op hun afspraak waardoor betere gezondheidszorg gerealiseerd kan worden. Artsen worden tevens in gebouw minder lastig gevallen, dus betere inzet van medisch personeel.
Alle bestemmingen kunnen gevonden worden en verwijzen ook naar elkaar. In een ziekenhuis praat je al gauw over meer dan 100 bestemmingen, waardoor het aantal routes boven de 10.000 uitkomt. Het is onmogelijk dit probleemloos te faciliteren met statische bewegwijzering.

Musea:
Tours (wayfinding gecombineerd met lokatie gestuurde audio) zorgen voor een goede doorstroom en lossen congestieproblemen op. Hierdoor kunnen meer mensen het museum bezoeken, en zal het bovendien leiden tot een positievere ervaring voor de bezoekers.

Universiteiten:
persoonlijk wayfinding assistent voor nieuwe studenten of voor alle studenten bij hogescholen en universiteiten die met flexibel ruimtegebruik werken.

Shopping Malls
Kwalitief betere bezoekers voor retailers en advertentiemogelijkheden voor retailers zónder dat de gebruiker lastig gevallen wordt.
Shopping malls kunnen precies zien welke gebieden het drukst zijn en hoe lang mensen aanwezig blijven in bepaalde gebieden (dwell time)
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel De laatste jaren wordt er gepoogd auto-navigatie te copieren naar binnen zodat voetgangers de weg gewezen kan worden binnen grote complexe gebouwen als ziekenhuizen, musea, shopping malls, universiteiten, etc.

Uit wetenschappelijk onderzoek is echter gebleken dat de interface die gebruikt wordt voor auto-navigatie niet werkt voor het navigeren van voetgangers binnen een gebouw. Navigeren binnen een gebouw is een zeer ingewikkeld cognitief proces. Wetenschappelijk onderzoek geeft juist aan de mensen binnen gebouwen makkelijker de weg kunnen vinden met behulp van interfaces die weinig vergen van de cognitieve capaciteiten zoals het volgen van landmarks. Dit sluit ook aan bij het natuurlijke congnitieve proces hoe mensen de weg vinden via routebeschrijvingen en herkenningspunten (linksaf bij Shell station, rechtsaf bij rotonde, rechtsaf bij rood gebouw, etc)

Eyedog heeft een systeem ontwikkelt dat in lijn is met de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van Pedestrian Navigation Systems en doet zelf wetenschapplijk onderzoek op het gebied van HCI en cognitieve wetenschappen. Dit heeft geresulteerd in een mondiaal uniek wayfinding systeem waar mensen wél de weg mee kunnen vinden en tevens gebruikt kan worden 3 lagen onder de grond, of buiten op een campus. Het systeem heeft namelijk geen internet connectie nodig en gebruikt geen kostbare en onderhoudintensieve externe hardware zoals beacons, wifi stations en lichtarmaturen. Een andere voordeel is, is dat het systeem ook gebruik kan worden om routes uit te printen door informatiebalies of self-service kiosk, waardoor ook patienten zonder smartphone geholpen kunnen worden.

Verdwalen met dit systeem is vrijwel onmogelijk. Uit testresultaten van duizenden gebruikers is gebleken dat 96% zijn eindbestemming bereikt zonder externe hulp. Mochten de gebouwbeheerders dit wlllen opschroeven naar 100% dan is het mogelijk om een indoor lokatiebepaling module toe te voegen die de gebruiker volgt met een nauwkeurigheid van 3-5 meter en daarmee actief waarschuwt zodra de verkeerde afslag genomen wordt. En ook deze module gebruikt géén kostbare en onderhoudgevoelige externe hardware, gebruikt géén internet en werkt zelfs zonder dat het gebouw ooit bezocht is!

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact