Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

EuroFibers BV

Prisma® coating technologie

EuroFibers - gekleurd garen

Bedrijfsnaam EuroFibers BV
KvK Nummer 51869039
Website www.eurofibers.com
Beschrijving onderneming EuroFibers is leverancier van High Performance Fibers zoals Dyneema®, ‘s werelds sterkste vezel, Twaron®, Technora®, Zylon® en Vectran®. Daarnaast heeft EuroFibers de mogelijkheid deze vezels verder te verwerken tot bijvoorbeeld stapel vezel of geassembleerd garen om zo een product aan te bieden dat beter afgestemd is op de wensen van de klant.
Naam innovatie Prisma® coating technologie
Beschrijving innovatie High Performance Fibers hebben specifieke eigenschappen waaraan ze hun naam "high performance" ontlenen, zoals hoge sterkte goede temperatuur resistentie of lage rek.
Aan de andere kant hebben ze ook allemaal hun bepaalde nadelen, vaak de keerzijde van de medaille.
Dyneema® is bijvoorbeeld chemisch inert, maar juist daardoor moeilijk aan te kleuren. Vectran® heeft een goede temperatuur bestendigheid maar weer slechte UV eigenschappen.

Steeds meer klanten gaven aan behoefte te hebben aan gekleurd Dyneema® garen. Tegelijkertijd wilden we een oplossing bieden voor de specifieke nadelen van de high performance garens. We hebben alles op alles gezet om een coating te ontwikkelen die Dyneema®-garen niet alleen van een kleur voorziet, maar bovendien de eigenschappen van het garen sterk verbetert op onder meer UV-resistentie of abrasie. Dat was eerlijk gezegd nog een behoorlijke opgave. Dyneema® is chemisch inert, wat hechting sterk bemoeilijkt. Het heeft ons heel wat hoofdbrekens gekost om tot de juiste receptuur te komen. Het garen liep voortdurend vast in de machine, was aanvankelijk te plakkerig en gaf tijdens de verwerking bij de klant af. Uiteindelijk hebben deze tegenslagen er wel toe geleid dat we nu over een coating beschikken van hoge kwaliteit. We zijn er mee in staat om high performance garens te coaten op filament-niveau, zodat de kleur zeer duurzaam is. De combinatie van kleur met de verbeterde eigenschappen is een schot in de roos gebleken. We kunnen nu garens coaten, precies conform de specifieke behoeften van onze klanten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Prisma® is omarmd door verwerkers van high performance garens over de hele wereld. Want Prisma® verbetert niet alleen de prestaties van het garen, maar leidt ook tot een langere levensduur van de eindproducten zoals touwen, kabels, netten en kleding.
Website innovatie www.prismashield.com
Noodzaak en belang van deze innovatie Door het garen vooraf te coaten neemt de verwerkbaarheid toe. Het eind product, of het nou een touw of net is, ziet er mooier uit, gaat langer mee en heeft betere eigenschappen.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel EuroFibers is de enige leverancier van High Performance Fibers die op deze schaal grootte Dyneema® garen coat. Het product heeft unieke eigenschappen qua kleur echtheid en stabiliteit en abrasie eigenschappen.

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact