Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Etrias

Long tail to the max

Bedrijfsnaam Etrias
KvK Nummer 51419858
Website https://www.etrias.nl
Beschrijving onderneming Etrias is een jong en snelgroeiend bedrijf dat in 2011 is opgericht door Laurens Ultee, Wouter Schreurs en Stan Verhoeven. Vanaf het eerste moment hebben wij ons als doel gesteld om uitstekende websites te bouwen, kwalitatief hoogwaardige producten aan te bieden en te zorgen voor een excellente service. Deze aanpak heeft ervoor gezorgd dat we met één webwinkel vanuit de studentenkamer zijn uitgegroeid tot het e-commerce bedrijf dat we nu zijn. Inmiddels exploiteren we tientallen specialistische webshops in Nederland, België, Duitsland, en Frankrijk en één fysieke winkel in Vught.
Naam innovatie Long tail to the max
Beschrijving innovatie Uniek aan het Etrias concept is dat meer dan 140.000 unieke producten van 600 verschillende A-merken, van 200 verschillende leveranciers aan de consument worden aangeboden terwijl er slechts 11.000 unieke producten in het eigen magazijn op voorraad liggen. Dit is mogelijk door technische voorraadkoppelingen met de verschillende leveranciers te creëren waardoor gebruik wordt gemaakt van de voorraden van de merken zelf. Hiermee wordt optimaal gebruik gemaakt van de mogelijkheden die een webwinkel biedt, namelijk de 'oneindige schapruimte' zonder de kapitaalintensieve voorraadrisico's te hoeven nemen. Op deze manier worden nee-verkopen geminimaliseerd en kan een groter/beter assortiment aan de klant worden aangeboden dan dat van de concurrentie. Dit is een uniek model dat door middel van moderne toepassingen de traditionele 80-20 regel van de retail volledig omdraait.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie In tijden dat de retail het enorm zwaar heeft zullen partijen moeten opstaan die het anders aanpakken dan de gevestigde orde. Deze innovatieve vorm van retail bedrijven zorgt ervoor dat een groot assortiment voor het publiek toegankelijk wordt. Daarnaast zorgt het voor een goed afzetkanaal voor verschillende merken en leveranciers.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Het is een totaal nieuwe manier van werken die voor de komst van het internet niet mogelijk was. Maar ook sinds de komst van het internet is deze werkwijze nog niet tot nauwelijks goed toegepast. Wij zijn een van de eerste/weinige die deze manier van werken als leidend beschouwen en volledig door hebben ontwikkeld.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact