Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

EQA Projects bv

EQA-Box/-River/-Stuw

Bedrijfsnaam EQA Projects bv
KvK Nummer 64974537
Website www.eqaprojects.com
Beschrijving onderneming EQA Projects is een bedrijf dat zich bezighoudt met het opwekken van energie uit waterkracht. Dit kan zijn door vallend maar ook door stromend water.
Beide vormer hebben één ding gemeen, de stroom wordt opgewekt door een eeuwen oude techniek, namelijk het waterrad. Welke met onze ontwikkelde technologieën Smart is gemaakt.
Dit eeuwen oude waterrad is al lange tijd uit ons landschap verdwenen door de komst van fossiele brandstoffen.Naam innovatie EQA-Box/-River/-Stuw
Beschrijving innovatie 1) EQA-Smart stuw In Nederland hebben we 35.000 stuwen waarmee de waterschappen het water beheersen. Deze stuwen willen ze allemaal automatisch maken om sneller op de weersinvloeden te kunnen inspelen. De EQA-Smart stuw is een stuw naar de eisen van de waterschappen, maar voorzien van een waterrad om stroom op te wekken. We maken hier gebruik van de val van het water. De installatie verricht ook tal van metingen en gaat daar op anticiperen die een meerwaarde hebben voor de waterschappen.

2) EQA-Box Dit is een product voor onder andere gemalen en stuwen die nog niet op de nominatie staan om te vervangen maar wel automatisch moeten worden. De EQA-Box is een waterrad wat relatief gemakkelijk aan bestaande constructies is te bevestigen. ( Ook heel eenvoudig aan berg in een waterval is te monteren. ) Het heeft dezelfde mogelijkheden als de stuw en maakt ook gebruik van de val het water.


3) EQA-River Dit product is ontworpen puur voor energieopwekking. Bij voldoende riviersnelheid is dit een geduchte “collega” van de windmolen. Voor zowel de hoeveelheid stroom als de kwh prijs. Het bezit een geavanceerd ballast systeem die de installatie in en uit het water pompt.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie Iedereen is het er over eens dat het fossiele brandstof tijdperk op zijn eind is.
We zijn volop bezig om energie-neutraal te worden d.m.v. zon en wind. Aangezien onze planeet voor 70% uit water bestaat kunnen we deze bron niet onbenut laten.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Ons idee is gebaseerd op het eeuwenoude waterrad. Wat dat betreft niets nieuws onder de zon.
Echter hebben wij het waterrad opnieuw uitgevonden in een 2.0 versie.
Hiermee tonen wij aan dat waterkracht weldegelijk lonend kan zijn. Iets wat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact