Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Divitel

Divitel Operations Center: Op afstand wereldwijd TV diensten monitoren, managen en verbeteren

Divitel

Bedrijfsnaam Divitel
KvK Nummer 08075305
Website www.divitel.com
Beschrijving onderneming Al zo'n 20 jaar is Divitel een van 's werelds meest toonaangevende systeem integratoren voor video en TV. In de laatste jaren uit zich dat voornamelijk in projecten waarbij zij de digitale transformatie van video delivery systemen faciliteert voor TV operators en broadcasters, wereldwijd.
Naam innovatie Divitel Operations Center: Op afstand wereldwijd TV diensten monitoren, managen en verbeteren
Beschrijving innovatie De Divitel Operating Center (DOC) betreft een high-tech omgeving waarbinnen engineers op afstand alle facetten van video en TV diensten kunnen monitoren, beheren en servicen. Dit kan de complete video-distributie pijplijn betreffen of een klein onderdeel van het netwerk, zoals bijvoorbeeld digital rights management. IP technologie maakt het mogelijk om op afstand wereldwijd de kwaliteit van TV diensten te waarborgen, waarbij big data wordt ingezet om pro-actief mogelijke problemen op te sporen en service-verbeteringen voor te stellen.
Website innovatie
Noodzaak en belang van deze innovatie De televisie- en videomarkt veranderd. De traditionele infrastructuur die in het verleden door kabelaars werd gebruikt om televisie naar de woonkamer te krijgen ging veelal tientallen jaren mee met minimaal onderhoud. Nieuwe ip-gebaseerd systemen vereisen echter constante aandacht om, bijvoorbeeld, mobiele applicaties werkend te houden of om software updates door te voeren. Het gevolg is dat nieuwe televisie-diensten vaak meer met storingen en kwaliteitsproblemen te maken hebben. Een voor-de-hand-liggende oplossing is een complete serviceafdeling opzetten, maar dit vereist een flinke hoeveelheid kapitaal en een constante investering in training en technologie. Deze investeringen zijn voor kleine en middelgrote televisie aanbieders moeilijk op te brengen en vormen daarmee een van de drijvers achter de consolidatie die in deze sector plaatsvindt.
De Divitel Operating Center neemt de rol van een dergelijke serviceafdeling op afstand compleet over. De schaalvoordelen die vervolgens worden behaald doordat meerdere aanbieders vanuit een gedeelde omgeving worden beheerd, zorgen ervoor dat de kosten vele malen lager zijn dan wanneer dit in eigen beheer wordt uitgevoerd. Ook profiteren cliƫnten direct van kennis over het distribueren van video die in een eigen organisatie moeilijk tot niet geƫvenaard kan worden. Dit maakt het voor televisie- en videoaanbieders van ieder formaat mogelijk om langer zelfstandig te blijven opereren. Inzichten uit verzamelde data hebben daarnaast een gemeten positief effect op de kwaliteit van hun diensten. Kleine en middelgrote TV operators hebben simpelweg het aantal klanten niet om het nodige volume aan data te genereren.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Hoewel het niet ongewoon is voor grote organisaties om (deel) van hun IT-infrastructuur op afstand te laten beheren, is de DOC uniek in haar focus op alle facetten van video distributie. De Divitel Operating Center opereert onafhankelijk van specifieke video distributie software of technologie en is daardoor ook te gebruiken in combinatie met bestaande systemen. Voorheen kon een middelgrote kabelaanbieder die hulp nodig had met het managen van zijn over-the-top video service nergens terecht. De DOC vormt voor deze bedrijven in feite een levenslijn. Een levenslijn die voorheen niet bestond. Daarnaast stelt de DOC deze organisaties in staat om profijt te hebben van big data op een manier die voorheen gelimiteerd was tot bedrijven die zelfstandig grote hoeveelheden data genereren. In de DOC aggregeren we data van verschillende klanten om de learnings vervolgens breed te delen.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact