Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Nieuws

Deltavorm BV

Airflow Boards

 

 

 

 

 

Bedrijfsnaam Deltavorm BV
KvK Nummer 22055577
Website www.deltavorm.com
Beschrijving onderneming Deltavorm vindt zijn oorsprong vlak na de tweede wereldoorlog en ontwerpt en produceert sinds 1981 stempels voor snoepfabrikanten onder eigen naam. Het heeft zich daarmee een positie als wereldmarktleider weten te verwerven.

Deltavorm heeft het uitbestede deel van de productie teruggehaald uit China en voert het nu volledig uit in eigen fabriek om een hoge kwaliteit en korte levertijd te kunnen waarborgen. Met als gevolg een gerealiseerde groei in arbeidsplaatsen van 30%.
Naam innovatie Airflow Boards
Beschrijving innovatie Snoepfabrikanten over de hele wereld maken miljarden snoepjes door snoep, zoals drop en winegum, in vloeibare toestand in gestempelde indrukken in poederbakken te gieten met poedergietmachines.

Snoepfabrikanten staan onder druk om snel met nieuwe producten te komen, deze moeten in toenemende mate voor een scherpe prijs worden aangeboden zonder dat de kwaliteit hier onder te lijden heeft.

Deltavorm heeft een Mouldboard Calculator en een Mouldboard Modulator ontwikkeld om het ontwerpproces voor haar complexe en geoptimaliseerde Airflow Boards verder te automatiseren.

Met de Mouldboard Modulator kan een stempelraam snel en parametrisch worden aangepast aan de constructie en maten van een specifieke poedergietmachine. De Mouldboard Calculator bevat een mathematisch model met alle relevante werktuigbouwkundige eigenschappen van het stempelraam en de eisen die door machine en fabrikant worden gesteld. Door deze paramaters in de Calculator in te voeren, rekent deze vliegensvlug de basis voor het ontwerp van het raam uit.

Airflow Boards zijn de eerste stempelramen in de wereld die de poedergietmachines, of ook wel mogul-lines, maximale ontluchting bieden. Dat is cruciaal bij de repeterende stempelende beweging waarbij het stempelraam in het poeder wordt gedrukt en weer wordt teruggetrokken. Maximale ontluchting wordt mogelijk gemaakt door het raam volledig te optimaliseren voor één specifieke stempelvorm en gietindeling.
Website innovatie http://www.airflowboard.com/
Noodzaak en belang van deze innovatie De afnamers van snoep, supermarktketens vooral, zijn sterk geconcentreerd en machtig. De klanten van Deltavorm ervaren een sterke druk om de capaciteit van de machine te verhogen, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit. Anderzijds bestaat vaak de behoefte de kwaliteit te verhogen, bij gelijke capaciteit, zodat de klant zich op kwaliteit kan onderscheiden van zijn concurrenten.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Airflow Boards van Deltavorm zijn de eerste stempelramen in de wereld met een volledig open stempelvlak. Dat wil zeggen, het stempelraam is volledig open gefreesd rondom (en eventueel zelfs binnen) de stempels.
De ontwikkelde Mouldboard Calculator is ook een primeur en maakt het mogelijk de complexe producten zeer snel en concurrerend aan te bieden.

Bijlagen

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact