Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

Curve Works BV

Realiseren van gekromde panelen met behulp van een adaptieve mal.

Realiseren van gekromde panelen met behulp van een adaptieve mal.

Bedrijfsnaam Curve Works BV
KvK Nummer 64738884
Website www.curveworks.nl
Beschrijving onderneming Curve Works BV is een productiebedrijf dat zich onderscheidt in het realiseren en verkopen van betaalbare one-offs en kleine serie composiet producten door gebruik te maken van nieuwe productie- en maltechnieken.
Naam innovatie Realiseren van gekromde panelen met behulp van een adaptieve mal.
Beschrijving innovatie Dankzij Curve Works is het nu mogelijke om unieke gekromde (vezelversterkte) kunststof panelen en schaalconstructies/paneelsamenstellingen met een korte doorlooptijd en op goedkope wijze te produceren. Voorheen was dit niet mogelijk omdat het conventionele proces gebruik maakt van mallen.
Curve Works maakt hiervoor gebruik van een adaptieve mal. De adaptieve mal is oorspronkelijk door Adapa (Deens bedrijf) ontwikkeld voor de betonindustrie. Curve Works is met Adapa een traject gestart om deze technologie te modificeren zodat deze geschikt is voor de kunststofindustrie. De ontwikkeling van deze machine heeft meer dan 1 jaar in beslag genomen en wordt voortdurend verbeterd (gezamenlijke inspanning). Sinds Maart is deze mal commercieel operationeel.
Website innovatie http://adapa.dk
Noodzaak en belang van deze innovatie Bij het conventionele proces is er sprake van veel afval en deze wijze van produceren is bij unieke projecten zeer kostbaar omdat een mal op 1 product moet worden afgeschreven. Dit heeft de volgende grote implicaties:
- Architecten krijgen geen vormvrijheid en worden door aannemers verplicht om in patronen te werken zodat mallen op veel panelen kunnen worden afgeschreven.
- De meeste jachtrompen worden nog van aluminium gemaakt omdat de mallen voor een composiet boot te duur zijn. Dit is jammer want een composiet romp levert gemiddeld 10% brandstofbesparing.
- In het geval de mallen wel bekostigd kunnen worden resulteert het conventionele proces tot veel afval en verspilling m.b.t. de productie van one-offs.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel Curve Works is het eerste bedrijf in de wereld in de composieten/kunststof industrie die het geautomatiseerd adaptief malsysteem gebruikt. Curve Works heeft bij Adapa exclusiviteit voor het gebruik van deze technologie afgedwongen. Deze exclusiviteit geldt voor de Benelux en is geldig t.e.m. 2019.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact