Naar KVK.nl
088 - 585 22 22 Inschrijven

ConstruSteel

‘ConstruSteel Tekla Scribing App’

Werking ‘ConstruSteel Tekla Scribing App’

Bedrijfsnaam ConstruSteel
KvK Nummer 09174413
Website www.construsteel.com
Beschrijving onderneming ConstruSteel is een softwarehuis met innovatieve gespecialiseerde ERP & MRP bedrijfsbeheersoftware ten behoeve van constructie- en staalbouwbedrijven. Het systeem is in eigen beheer ontwikkeld en wordt wereldwijd gebruikt.
Naam innovatie ‘ConstruSteel Tekla Scribing App’
Beschrijving innovatie De ‘ConstruSteel Tekla Scribing App’ is een unieke plug-in voor ‘scribing’ in de gehele staalbouw. Met scribing bedoelen we machinaal markeren: het geautomatiseerd aanbrengen van markeringen op profielen en/of platen om eenvoudiger en veel sneller te kunnen assembleren in de werkplaats.

Vanuit de samenwerking tussen de 3D BIM software van ‘s werelds toonaangevende pakket Tekla Structures en ConstruSteel is eind 2015 een intelligente plug-in voor markeerinformatie ontwikkeld. Deze plug-in maakt gebruik van de markeerinformatie in het 3D model, om deze vervolgens door te zetten naar CNC gestuurde machines.

Door te automatiseren wordt het gebruikelijke handmatig aftekenen/krassen in de werkplaats overbodig. Dit bespaart tijd en loonkosten. De effectieve werk-/productietijd gaat hierdoor omhoog, terwijl de foutmarge nihil is. Door deze efficiency-slag wordt het energieverbruik van machines en gereedschappen fors verminderd, waardoor de Scribing App de staalbouwbranche ook helpt bij het realiseren van meer duurzaamheid binnen de sector.

Een van de gebruikers van de plug-in heeft in 2016 door de inzet van scribing met behulp van de ‘ConstruSteel Tekla Scribing App’ op één project een besparing van € 50.000,- gerealiseerd. En daarbij is de foutmarge nihil. Een mooi resultaat waar we trots op zijn. En afhankelijk van het project kan de besparing nog vele malen hoger zijn.

De plug-in is zo ontwikkeld, dat staalbouwbedrijven over de hele wereld met deze innovatie aan de slag kunnen. Zo werken staalbouwers van Canada tot aan Australië met de ‘ConstruSteel Tekla Scribing App’ als oplossing voor hun efficiency en kwaliteitsprobleem.
Website innovatie http://www.construsteel.com/nederlands/p...
Noodzaak en belang van deze innovatie De staalbouwbranche is een zeer concurrerende markt. De branche ziet steeds meer productie verdwijnen naar het buitenland. Dit komt door lagere loonkosten die in verschillende landen wordt gehanteerd. Ook het tekort aan vakmensen in de staalbouw in Nederland is een reden van de verschuiving van productie naar het buitenland. Overigens hebben meer landen hier mee te maken. Door deze verschuiving komt de concurrentiepositie van Nederlandse staalbouwers onder druk te staan. Het is noodzakelijk om hier verandering in te brengen. Voor zowel de staalbouwbranche als de Nederlandse economie.

ConstruSteel heeft de noodzaak van een oplossing voor dit probleem ingezien en deze in belang van staalbouwers in Nederland ontwikkeld. Deze oplossing gaat specifiek in op één van de belangrijke onderdelen in het proces, waarbij een grote winst in efficiency en kwaliteitsverbetering kan worden behaald.

Tijdens het productieproces worden materialen voorbereid door werknemers in de werkplaats. Zij krassen en tekenen handmatig centerpunten en deellijnen af, zodat men verder in het productieproces weet op welke exacte locatie materialen en onderdelen bevestigd moeten worden. Dit is een nauwgezet en zorgvuldig proces. Er mogen geen fouten in het aftekenen en krassen worden gemaakt, aangezien een constructie anders niet te monteren is op locatie.
Door het aftekenen en krassen te automatiseren wordt handmatig aftekenen/krassen in de werkplaats overbodig. Dit bespaart tijd en loonkosten. De effectieve werk-/productietijd gaat hierdoor omhoog, terwijl de foutmarge nihil is. Door deze efficiency-slag wordt het energieverbruik van machines en gereedschappen fors verminderd, waardoor de Scribing App de staalbouwbranche ook helpt bij het realiseren van meer duurzaamheid binnen de sector.

Deze innovatie maakt uitbesteding van werk naar het buitenland voor handmatig aftekenen en krassen overbodig. Met als resultaat dat het productieproces in eigen land blijft en de concurrentiepositie van Nederlandse staalbouwbedrijven sterk verbetert.

Een van de klanten van ConstruSteel heeft in 2016 door de inzet van scribing met behulp van de ‘ConstruSteel Tekla Scribing App’ op één project een besparing van € 50.000,-. En daarbij is de foutmarge nihil. Een mooi resultaat waar we trots op zijn. Deze applicatie betekent een grote uitkomst voor staalbouwers. Voor nu en in de toekomst.
Bijdrage aan een betere wereld
In welke mate is de innovatie nieuw en origineel ConstruSteel loopt wereldwijd voorop met de oplossing om af te stappen van handmatig aftekenen/krassen door deze plug-in. De ‘ConstruSteel Tekla Scribing App’ biedt de staalbouwbranche daarnaast veel nieuwe mogelijkheden. Door een optimale efficiency in het proces stijgt de kwaliteit van het werk. Forse reductie van foutmarge, stilstand van machines, loonkosten en energieverbruik zorgen voor een nieuwe dynamiek in de staalbouwbranche.

Dat blijkt ook uit de wereldwijde interesse voor de plug-in. Er is grote interesse voor de ‘ConstruSteel Tekla Scribing App’. De plug-in is zo ontwikkeld, dat staalbouwbedrijven over de hele wereld met deze innovatie aan de slag kunnen. Zo werken staalbouwers van Canada tot aan Australië met de ‘ConstruSteel Tekla Scribing App’ als oplossing voor hun efficiency en kwaliteitsprobleem.

Wanneer deze ontwikkeling zich doorzet zal handmatig aftekenen/krassen eerder uitzondering dan regel zijn. Zo wordt de staalbouwbranche direct een stuk groener.

Kennispartners

Enterprise Europe Network logo NL groeit logo RVO logo
088 - 585 22 22 Contact